• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HAMAS'tan seçim açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konu hakkında açıklama yapan HAMAS, yöneticilerini ve temsilcilerini seçme hakkının asıl sahibi olan Filistinlilere tanınan seçim hakkının başarıyla sonuçlanmasını arzu ettiğini belirtti.

HAMAS, bugünlere gelmek için aylardır büyük çaba sarf ettiklerini, seçimlerin Filistin halkının en meşru hakları olduğuna olan kesin inançlarından ötürü bu uğurda pek çok tavizler de verdiklerini hatırlattı.

Seçimlerin nezih ve özgür bir şekilde tertip edilebilmesi için gerekli zemin ve ortamın oluşturulması gerektiğini vurgulayan HAMAS, uzun bir süreçten sonra Filistinlilerin, herhangi bir baskı veya sınırlamayla karşılaşmadan iradelerini ortaya koymak üzere seçimlere gönül rahatlığıyla gidebilmenin önemine dikkat çekti.

HAMAS, tüm grupların temsil edileceği bir yönetimin işbaşına geçmesi ve Filistin davasının içinde bulunduğu zorluklara karşı koyabilmek için tam bir ulusal strateji oluşturulması amacıyla Kudüs başta olmak üzere hem içerde hem de dışarda seçimlerin adalet ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde tamamlanması gerektiğine dikkat çekti.

Bütün bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için istisnasız tüm Filistinli tarafların katılacağı kapsamlı bir ulusal diyalog toplantısı çağrısı yapan HAMAS, “Seçimlerin sorunsuz şekilde düzenlenmesi birinci dereceden ulusal bir sorumluluktur." dedi.

Öte yandan Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de başkanlık seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi imzalayarak olumlu bir adım attığını ve bu girişimi memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, uzun yıllardır yapılamayan genel seçimlerin üç aşamalı olarak icra edilmesine ilişkin başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

Kararnameye göre milletvekili seçimleri 22 Mayıs 2021’de, başkanlık seçimleri ise 31 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak. Ayrıca Yasama Meclisi için yapılacak seçimlerden çıkacak sonuçların Filistin Ulusal Konseyi'nin oluşturulmasının birinci aşaması sayılması kabul edildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir