• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan ev hanımları için çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de 10 milyon gencin işsiz olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde bu kadar işsiz hiç olmamıştı ama maalesef bunları yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

En büyük sıkıntıyı ev hanımlarının çektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sonuçta evdeki mutfaktan, çocukların beslenmesinden sorumlu. Anneler çocukların güzel bir hayat sürdürmesini istiyor. Haklı olarak bütün annelerin en büyük özlemi o zaten, çocuklarının güzel bir okula gitmesi, mezun olması, başarılı olması, bir yerde iş bulması ve mutlu olması. Bu bütün annelerin ortak özlemidir. Aslında bütün babaların da ortak özlemidir ama bugün yaşadığımız şartlar çok ağır. Geçen gün işsiz mühendislerle görüştüm. Fakülteleri bitirmişler, ziraat, bilgisayar, endüstri, jeoloji, kimya mühendisi var. Çok sayıda mühendis, işsizler. Hatta Kütahya'dan katılan genç bir kadın mühendis 'KPSS'den 90 puan aldım, 60 puan alan kazandı ama beni elediler sözlüde' dedi. Bu torpil denilen olayın kalkması lazım. Hak edenin bir yerlere girmesi lazım. Hak eden insanın hakkının elinden alınıp, başka birisine teslim etmek kadar acı veren bir şey yok."

Tüm bunları değiştirecekleri sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Anneler, size söz veriyorum, bütün bu haksızlıkları bitirmek mümkün. Ama bunları bitirmek için ortak çalışmak lazım. Ortak bir hedefe kilitlenmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Ev hanımlarının sosyal güvenlik haklarının olması lazım. Eskiden vardı bu haklar, ev hanımları sosyal güvenlikten yararlanabiliyorlardı ve zamanı gelince de emekli olabiliyorlardı. Maalesef 2008'de yapılan bir kanun değişikliği ile sadece Bağ-Kur üzerinden, o da isteğe bağlı, isterse emekli olabiliyorlar. Diğer sosyal güvenlik haklarından yararlanamıyorlar." açıklamasında bulundu.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir