• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:

BATMAN BASIN.COM: SÜT BANKASINDA KAYIT TUTULSUN
Sağlık Bakanlığı`nın `Anne sütü bankası` oluşturma projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Molla Enver Kılıçarslan, bunun ihtiyaç olup olmadığına bakılması ve hassas olan bu konuda sağlam kayıtların tutulması gerektiğine dikkat çekti
.
ONUR VE İZZETİN TEK YOLU İSLAM`DIR
28 Şubat`ı, İslamlaşma davasına engel olma çabası olarak değerlendiren yazar Sadullah Aydın, şeytani batılı güçlerin tahakkümü altında olan Türkiye`yi onur ve izzete kavuşturacak tek yolun İslam olduğunu belirtti.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: AKYILDIZ`IN AÇIKLAMASINA TEPKİ
Batman Esnaf Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Übeyit Akyıldız`ın önceki gün ekmek fiyatlarının artırılmasına yönelik basın açıklamasına Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hadi Boğadır tepki gösterdi ve birlik yönetim kurulu olarak herhangi bir ekmek raici belirlemediklerini kaydetti.

HÜR DER: 28 ŞUBAT SÜRECİ VE ZİHNİYETİ ORTADAN KALDIRILMALI
Hür Der Batman Şube Başkanı Av.Serkan Ramanlı, 28 Şubat sürecinin hak ve özgürlüklerin anayasal güvence altına alınması ve sürecin sorumlularından hesap sorulması ile ortadan kalkabileceğini söyledi.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: 8 MART AFİŞLERİNE TOPLATMA
Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan 8 Mart mitingi için kentin belirli noktalarına asılan afişler, mahkeme kararıyla toplatıldı.

HÜDA PAR GERCÜŞ İLÇE TEŞKİLATI KURULDU
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gercüş İlçe Teşkilatı Gercüş İlçe Kaymakamlığına verilen dilekçe ile resmen kuruldu.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: İPEKBÖCEKÇİLİĞİ YENİDEN CANLANIYOR
Sason`un Karşıyaka Mahallesinde Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ve beş ailenin yararlanabileceği \"İpek Böcekçiliği Besleme Evi\" yapıldı.

EKMEĞE ZAM YOK
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hadi Boğadır, dün basın toplantısı yaparak ekmeğin zamlandığını açıklayan Batman Esnaf Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Übeyit Akyıldız`a tepki göstererek, Birlik yönetim kurulu olarak herhangi bir ekmek raici belirlemediklerini kaydetti.


BATMAN UMUT GAZETESİ: 300 yataklı hastanenin projesi bitti
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi M.Nuri Kaya, 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nin projesinin bittiğini ve Nisan ayından itibaren temelinin atılacağını söyledi.

BATMAN KENT KONSEYİ TOPLANTISI
Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı, Katı Atık Toplama Tesisi, Meskûn mahalde sürekli park halinde bulunan ağır tonajlı araçlar (petrol maddesi yüklü tankerler vs) ve Kent merkezindeki dilencilik sorunu maddelerini görüştü.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: TELEFON SAPIĞINA MEYDAN DAYAĞI
Evli bir kadını telefonla taciz ettiği ileri sürülen bir vatandaş, taciz edildiği iddia edilen kadının eşi tarafından dövülerek hastanelik edildi.

112 OLARAK NAKLİYE GÖREVİ YAPIYORUZ
Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Dr.Bodakçi ve 112 Şube Müdürü Kasımoğlu, acil hastaların uçak ambulansla gönderilmesi noktasında 112 olarak sadece nakliye görevi yaptıklarını uçak ambulansla hastanın gönderilmesi noktasında kararları doktorun vereceği rapora göre Ankara`daki \"Hava operasyon merkezi\"nin verdiğini ifade ettiler.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: EKMEĞE ZAM YOK
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hadi Boğadır, Birlik Yönetim Kurulu olarak herhangi bir ekmek raici belirlemediklerini kaydetti.

Eşitlik Merkezinden Enfa-Der`e ziyaret
Enfa-Der Kadın Kollarının haftalık sohbetine katılan Gercüş Eşitlik Merkezi Projesi rehber kadınları, sohbete katılan kadınlara Eşitlik Merkezi Projesi`ni ve projeden nasıl faydalanacağı hakkında bilgi verdi.


BATMAN DURUŞ GAZETESİ: SASON`DA İPEK BÖCEKÇİLİĞİ GELİŞİYOR
Sason′un Karşıyaka Mahallesinde Sosyal Destek Programı (SODES) destekli beş ailenin yararlanabileceği İpek Böcekçiliği Besleme Evi yapıldı. İpek Böcekçiliğin Sason`da geliştirilmesiyle toplumda özellikle kadınların ilgileneceği, sahipleneceği iş alanı, istihdam yaratılmış olacak.

ÜNİVERSİTEDE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
Batman Üniversitesi ile KOSGEB arasında işbirliği protokolü imzalanarak üniversitede 60 öğrencinin katılacağı uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: EKMEK ZAMMI GEÇERSİZDİR
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Esnaf ve Sanatkarlar Odası`nın duyurduğu ekmek zammının geçersiz olduğunu zam için ancak ve ancak Odalar Birliği Başkanlığının onay vermesi gerektiğini belirtildi.

KENT KONSEYİ`NDE DİLENCİLER KONUŞULDU
Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısında , Son günlerde Kent Merkezinde sayıları hızla artan dilencilerin konusu tartışıldı.


BATMAN GAZETESİ: EKMEK ZAMMINA ONAY VERİLMEDİ
Esnaf ve Sanatkârlar odaları birliği başkanı Hadi Boğadır düzenlediği basın açıklamasıyla ekmeye yapılan zamma onay verilmediğini söyledi.

NEFROLOG YILDIZ, GÖREVE BAŞLADI
Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevlendirilen ve böbrekler, mesane ve idrar yollarını kapsayan boşaltım sisteminin hastalıklarını inceleyen Nefroloji uzmanı, hasta kabulüne başladı. Ankara Tıp Fakültesi mezunu olan Uz Dr. Bilal Yıldız, akademik kariyer için istifa eden Uz. Dr. Gökhan Temiz`in yerine görevlendirildi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: SURİYELİ ÇOCUKLAR TOPLATILACAK
Batman Kent Konseyi, gündem dışındaki önemli bir konuyu masaya yatırdı. Suriyeli Kürt ailelerin çocuklarının kavşaklarda dilenmesini önlemek amacıyla Belediye kolları sıvadı.

ZAM POLEMİĞİ
Esnaf ve Sanatkarlar Odası`nın ekmeğe `zam` kararına Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği`nden tepki geldi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir