• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Kur’an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi DERSİNİZİ SEÇTİNİZ Mİ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Zeren - Hamza Zeren-DİYARBAKIR 

Seçmeli ders­ler için süre daralıyor. Eğitimciler velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulunarak ‘Kur’an-ı Kerim’, ‘Siyer-i Neb’i ve ‘Temel Dini Bilgiler’in yanı sıra Kurmanci veya Zazaki derslerini seçmeleri çağrısı yaptı. İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Ali Doyar ile Diyarbakır Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, dersle­rin öğrencilerin manevi gelişimleri göz önüne alınarak seçilmesi gerekti­ğini söyledi.

“İDARECİLER VE ÖĞRETMENLER VELİLERİN TERCİHİNE SAYGI DUYMALI”

İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Ali Doyar, “Özellikle veli­leri başta Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerini tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Yaşayan Diller derslerinden Kürdçe ve Zazaca dersleri de hassasiyetle tercih edilmeli. Aynı zamanda bu dersle­rin takibinin de yapılması gerekiyor. Birçok okulda veli ve öğrencilerin seçmesine rağmen derslerin öğret­meni olmadığı gerekçesiyle bu ders­lerin seçtirilmediğini duyuyoruz. Bu açıdan veliler okul idaresine müracaat etmeli ve üstünde sıkı bir şekilde durmalıdır. Bir okuldan 10 öğrencinin seçmeli derslerden birini seçmesi halinde sınıf açılması gerekiyor. Her okulda 10 öğrenci bulmak çok zor değil. İdareciler ve öğretmenler de velilerin tercihine saygı duymalı, gereken hassasiyeti göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİN MANEVİ GELİŞİMLERİNE DESTEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Müslüman bir toplumda yaşadı­ğımızı ve buna göre evlatlarımızı yetiştirmemiz gerektiğini belirten İDEV başkanı Mehmet Ali Doyar, “İslam ile şekillenen bir toplumuz. Bazı kesimlerin toplumumuzu din­den uzaklaştırma çabası var. Buna karşı durmalıyız. Veliler de seçmeli dersleri seçerken bu durumu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmalıdır. Anne-babaların çocuk­larını İslam ahlakı üzerine yetiştirme sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu gerçekleştirirken mevcut imkanlar­dan faydalanmak gerekir. Seçmeli ders olarak sunulan ve öğrencilerin manevi gelişimlerine destek olacağını düşündüğümüz bu derslerin tercih edilmesini tavsiye ediyoruz.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN SİYER-İ NEBİ DERSİNİ TERCİH ETMELERİNİ ÇOK DEĞERLİ GÖRÜYORUZ”

4 Ocak itibariyle başlamış olup 22 Ocak’ta sona erecek seçmeli derslerin tercih sürecinin önemini ifade eden Diyarbakır Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir “Bazı derslerin seçilmesi konusunda daha ihtiyatlı, temkinli ve iştiyaklı bir tutum izlenmesi konusunda bir des­tek veriyoruz. Bu anlamda da özel­likle önerdiğimiz dersler var, bunun arasında Kur’an-ı Kerim başta geli­yor.” ifadelerini kullandı. Kur’an-ı Kerim’in hayat rehberi olduğunu vurgulayan Tekdemir “Kur’an-ı Kerim, hayatımızı kolaylaştıracak ilkeleri daha iyi yaşayabileceğimizi, sağlıklı bir topluma öncü olarak yansıyacak en önemli rehberimizdir. Kur’an-ı Kerim’i okuyan ve anla­yanların daha sağlıklı bireyler olarak toplumun inşasına katkıda bulun­dukları ve ihyasına önemli bir vesile oldukları tecrübelerle sabittir.” dedi.

Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i seç­meli ders olarak tercih etmelerini öneren Tekdemir, “Bu anlamda hem okul yöneticilerine hem de değerli velilerimize tavsiyemiz mevcuttur. Öğrencilere özellikle bu dersleri seç­meleri konusunda yardımcı olmaları ve rehberlik yapmalarını istiyoruz.” dedi. Siyer-i Nebi’nin önemini anla­tan Tekdemir, “Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bizim için en değerli ve önemli örnek kişiliği kendisinde bulabileceği­miz, insanlığa katkı sağlayacak ve bize faydalı olacak bütün özellikleri kendisinde barındırmış. Bu anlam­da Hazreti Peygamber bizim için numune-i imtisaldir. Dolayısıyla bizim Allah Resulü’ndeki güzel örneklere ulaşabilmemiz ancak onu okuyarak ve yaşayarak müm­kün olacaktır. Siyer-i Nebi dersini çok değerli bir etkinlik ve ibadet alanı olarak değerlendiriyoruz, bir yaşam alanı olarak kabul ediyoruz. Çocuklarımızın Siyer-i Nebi dersini seçmeli ders olarak tercih etmelerini de çok değerli görüyoruz.” ifadeleri­ni kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİ ANA DİLLERİNİ ÖĞRENME KONUSUNDA İSTEKLİ OLMALI”

Temel Dini Bilgiler dersi üzeri­ne de tavsiyede bulunan Tekdemir “Dinimizin asgari alandaki bilgile­rini, şartlarını, temel alandaki bil­gilerini öğrenmek üzere bu dersi de seçmeli ders olarak tercih etmeleri konusunda tavsiyemiz mevcuttur.” dedi. Kurmanci veya Zazaki ders­leri de seçmeli ders olarak öner­diklerini vurgulayan Tekdemir “Çocuklarımızın kendi ana dillerini öğrenme konusunda istekli olmala­rını ve bu alanda kendilerine yeter­li rehberliğin yapılmasını istiyoruz. Bu alanda öğretmen açığı varsa da giderilmesi konusunda Millî Eğitim Bakanlığının üzerine düşen sorum­luluğu yerine getirmesi gerekir” ifa­delerini vurguladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir