• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
İngiltere’ye seyahatlerde negatif test zorunluluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere, Pazartesi gününden itibaren bazı ülkelerden gelen yolcuların karantinadan muaf tutulduğu seyahat koridoru uygulamasına son vereceğini açıkladı ve seyahatten 72 saat önce yapılmış negatif Covid-19 testi zorunluluğu getirdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson düzenlediği basın toplantısında, bu yeni uygulamaların en erken 15 Şubat'a kadar yürürlükte olacağını söyledi.

Yaz döneminde yürürlüğe koyduğu uygulamayla, seyahat koridoru kapsamındaki ülkelerden gelenleri karantinadan muaf tutan İngiltere, seyahat koridoru listesinde yer almayan ülkelerden gelen yolcuları ise verecekleri adreste 10 gün karantinada tutuyordu.

Alınan son kararla, karantina muafiyeti uygulamasına son verildi.

Yeni uygulamalar kapsamında, İngiltere'ye ülke dışından gelen herkesin 10 gün boyunca kendini karantinaya alması gerekiyor. Dileyenler, karantinalarının beşinci gününde ücret karşılığı test yaptırarak, sonucunun negatif çıkması halinde karantinalarını da sonlandırabiliyor.

Ayrıca, seyahatten en geç 72 saat içinde negatif koronavirüs test sonucunun seyahat öncesinde ibraz edilmesi de zorunlu hale getirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir