• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Port Said `Serbest Bölge` Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki maddelik yeni yasanın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminde hayata geçirilen ve Port Said`i serbest bölge olmaktan çıkaran yasayı iptal ettiği kaydedildi.

Mısır`da süren ``sivil itaatsizlik`` eylemlerinin 12. gününde Port Said`in resmen ve yeniden serbest bölge olduğu açıklandı.

Mısır Şura Meclisi, 24 Şubat Pazar günü Port Said`in yeniden serbest bölge olması yönünde hükümete bir yasa teklifi sunmuştu. Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan bu karar, siyasi gözlemcilere göre 12 gündür sivil itaatsizlik eylemlerinin yaşandığı bölgede, olayların yatışması için bir mesaj niteliği taşıyor.

Bu kararla birlikte, Süveyş Kanalı gelirlerinden 400 milyon cüneyh (60 milyon dolar) Port Said, İsmailiye ve Süveyş illerinin kalkınması için tahsis edileceği belirtiliyor.

Süveyş Kanalı`nın Port Said, Süveyş ve İsmailiye kentleri son birkaç haftadır şiddet olaylarına sahne olmuştu. Çıkan olaylarda 52 kişinin ölmesi üzerine Cumhurbaşkanı Mursi söz konusu 3 kentte olağanüstü hal ilan etmişti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir