• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
​ Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan partilerin ittifakını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

​Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, yaptığı gündem değerlendirmesinin ardından ittifaklar sorununun üzerinde değerlendirmede bulunarak Cumhur İttifakının genişletilmesine yönelik çalışmaların olduğunu söyledi.

Sorulan bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Saadet Partisi ziyaretini değerlendiren Erbakan, “Bu ziyaret AK Parti ve MHP koalisyon hükümetinin şu an içinde bulunduğu durumu açıkça göstermektedir. Çok sayıda anket AK Parti’nin oy oranının yüzde 30’un altına doğru seyrettiğini ortaya koyuyor. MHP’nin oy oranı da 6-7 puan civarında olduğu anketlerde gözüküyor. Böyle olunca da AK Parti ile MHP birlikte yüzde 40’ı dahi bulmasının mümkün olmayacağı ortaya çıkıyor. Bu amaçla iktidar kanadı öncelikle İYİ Parti ile bir birliktelik olması için bir flört dönemi yaşadı. Ancak şu ana kadar gözüken tabloda İYİ Parti’nin buna fazla yanaşmayacağı ortaya çıktığından dolayı yeni arayışlar içerisine girmiş durumdadırlar.” dedi.

“Sağ partilerin oluşturacağı içerisinde CHP ve HDP’nin olmadığı bir üçüncü ittifak”

Konuşmasının devamında Erbakan, şunları aktardı:

“Özellikle DSP Genel Başkanı, HÜDA PAR Genel Başkanı ve aynı zamanda Saadet Partisi kanadıyla Sayın Cumhurbaşkanı bu görüşmeleri yapması yeni ittifak arayışları daha da doğrusu Cumhur İttifakının genişletilmesi arayışları içerisinde olduklarını açıkça ortaya koymaktadır. Gerçekten de oy oranı bakımından sıkıntıda olduklarını anketlerinin de söylediği gibi ortaya koymaktadır. Bununla ilgili pek çok değerlendirmeler şunu ifade ediyor. Bizim birkaç hafta önce bir canlı yayında ifade ettiğimiz Cumhur İttifakı dışında CHP’nin ve HDP’nin olmadığı bir üçüncü ittifakın iktidar kanadının pek çok argümanını elinden alınacağı ifade etmemiz yani milletimizin nitelendirdiği sağ partilerin oluşturacağı içerisinde CHP’nin ve HDP’nin olmadığı bir üçüncü ittifakın olması hükümetin elindeki pek çok argümanı elinden alacaktı. Sayın Cumhurbaşkanının bu hamlesiyle bizim bu ifademizin ortaya koyduğu ittifakı belki de ortadan kaldırmaya yönelik olarak da düşünülebilir.”

“Çok daha değişik yapılanmalar, ittifak alternatifleri ve değişik tablolar önümüze çıkabilir”

Seçimlere kadar değişik yapılanmalar, ittifak alternatifleri ortaya çıkabileceğini söyleyen Erbakan, “HÜDA PAR, Demokrat Parti ve Saadet Partisi gibi partileri de Cumhur İttifakı içerisine alarak dışarıda sadece CHP’yi, HDP’yi ve yeni kurulan birkaç tane kendisinden ayrılan partiyi bırakma amacına yönelik bir adım olarak değerlendirebilir. Tabi Türkiye’de 24 saat çok uzun bir süre. Seçimler eğer normal zamanında yapılacak olursa 2 seneden fazla bir zaman var. Çok daha değişik yapılanmalar, ittifak alternatifleri ve değişik tablolar önümüze çıkabilir. Bizde bunları yakından takip ediyoruz. Zamanı ve günü geldiğinde elbette ki yetkili kurullarımızla da istişare ederek gerekli adımları inşallah atacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir