• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Kavakçı: İkna Odaları Hitler`in Gaz Odalarından Farksızdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Merve Kavakçı 28 Şubat`ı değerlendirdi. Kavakçı gelinen durumu şu sözlerle özetledi: "28 Şubat ayıbını sahiplenen oldu mu? birileri var mı bu haksızlıkları sahiplenen. Ortada cinayetler var. insanların hayatlarını öldürdüler. Ellerinde Başörtülü kadınlarının ellerinde kanları var" diye konuştu.

ERDOĞAN`A BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ
Kavakçı, rejimin ana hedefinde Kürtler ve muhafazakarlar olmak üzere 2 ana kitlenin bulunduğunu söyleyerek "İmralı ile görüşmeler başlatılarak Kürt sorununda önemli adımlar atıldı ancak başörtüsüne gelince Başbakan hala `toplumsal mutabakat` diyor" dedi.

Kavakçı özetle şunları söyledi;

"Ortada cinayetler var. İnsanların hayatlarını öldürdüler. Başörtülü kadınların kanı onların ellerinde ama pişkin pişkin dolaşıyorlar. Sırtını hükümete yaslamış gibi duruyorlar.

"28 ŞUBAT`LA YÜZLEŞİLMİYOR"
Gelinen noktada iyi şeyler hissetmemiz gerekiyordu ama bu resimde eksik bir yer var. Rejimin hedefinde Kürtler ve muhafazakarlar vardı. Bugün İmralı ile görüşme aşamasına gelindi fakat 28 Şubat`la yüzleşme bir türlü tam anlamıyla olamıyor.

Geçen yıl yüzleşme için ilk adım atıldı ancak aradan geçen bir yılda istenen olmadı. Tutuklamalar bu yüzleşmenin bir adımıdır tabi ki. Fakat sadece askerler mi 22 tane bankayı boşalttı.

"YANIMIZDA OLMAYANLAR AK PARTİ`DE"
Sayın Başbakan bize bulmacadaki eksik parçayı anlatsın. Nedir 28 Şubat ile yüzleşmemize engel olan. Medya baronları ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar. Tamamiyle Başbakan`ın arkasındayız ve gerekli desteği veriyoruz. Ancak biz istiyoruz ki adalet sağlansın Başbakan ve ailesi o gün bizim yanımızda yer almıştı. Ancak bizim yanımızda yer almayanlar da bugün AK Parti`de üst düzey yönetici oldu."

"ASIL FAİLLER KORUMA ALTINDA"
Kavakçı, idamla yargılanan 28 Şubat mağdurlarından bahsederken "Devlet rejimi öldürmedi, AK Parti döneminde yavaş yavaş ölüyorlar, çünkü asıl failler koruma altında" ifadelerini kullandı.

Medya baronları ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor

28 puzzelında bir çıkmaz olduğuna işaret eden Kavakçı Başbakan Erdoğan`a seslendi. Kavakçı şunları söyledi:

"Bir açıklanmayan bir çıkmaz var. Sayın Başbakanımız bize açıklasın. Yüzleşmemize engel olan bir engel var. Medya baronlarını ellerini kollarını sallayarak dolaştırıyoruz. Biz başbakanımızn arkasındayız. halk olarak destek veriyoruz."

28 Şubat mağdurlarına işaret eden Kavakçı top oynarken daha 14 yaşındaki bir çocuğun İBDA-C denilerek karga tulumba idam cezası ile yargılanmasını hatırlattı. Hala yanlışların düzeltilemediğini ifade eden Kavakçı

"Hüda Kaya cezaevine atıldı. 3 kızı da anneleri ile cezaevine girdi. Salih Mirzabeyoğlu neden hala içeride. Hapiste çürüyor adamcağız.

Apoletli failleri var. O dönemde brifinglere gidenler var, yargıdan basından. Köşelerinde yazdılar. Kimse onların başlarına tabanca dayatılmadı. Kendi istekleri ile oradaydılar" şeklinde konuştu.

Yıkamadıkları Erdoğan`ın ellerini öpüyorlar

Kavakçı ayıbın ortada olduğunu 16 yıl geçmesine rağmen hala bu ayıbı kabul edenin olmadığı gibi özür dileyenin de olmadığını kaydetti. Kavakçı "Başlarını yukarı çevirerek ıslık çalanlar var.

Bükemedikleri eli öpmek zorunda kaldılar. Şimdi ona tabi olmak zorundalar. Muhtar bile olamaz dedikleri Erdoğan`ın elini öpüyorlar. Erdoğan ailecek o günlerde beni yalnız bırakmayanlardan Yalnız bırakanların bir kısmı da Ak Parti`de üst düzeyde yöneticiler" dedi.

İkna odaları Hitlerin gaz odalarından farksızdır

Kavakçı 28 Şubat döneminde kurulan ikna odalarını Hitler`in gaz odalarına benzetti. Kavakşı sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"ikna odaları Hitlerin gaz odalarından farksızdır. Başörtülü kızların ruhlarını orada boğdular"(YeniŞafak-Enson haber)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir