• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Almanya Mali İşgaline Katılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Federal Meclis’te konuyla ilgili iki ayrı oylama yapıldı. Yapılan ilk oylamada milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu Avrupa Birliği tarafından sürdürülen eğitim misyonu kapsamında ülkeye 180 asker gönderilmesini kabul etti. İkinci oylamada da Fransa’nın Mali işgaline lojistik destek amacıyla 150 asker gönderilmesi büyük çoğunlukla kabul edildi.


Bu kapsamda Alman askerlerinin Fransız ve Afrikalı birliklere ulaştırma ve sevkiyat, Fransız savaş jetlerine havada yakıt ikmali yardımı gibi konularda destek vermesi bekleniyor. Verilen yetkiler bir yıl süreyle sınırlandırıldı. Hükümetin açıklamalarına göre asker gönderilmesinin Almanya`ya toplam masrafı 55 milyon 500 bin euroyu buluyor.

Büyük çoğunlukla kabul edildi
Meclisteki milletvekillerinin büyük çoğunluğu Mali`ye asker gönderilmesine evet oyu verdi.
Oylamanın sonucu Federal Meclis Başkan Yardımcı Wolfgang Thierse tarafından açıklandı. İlk oylamaya 567 milletvekilinden 496’sı katıldı. Mecliste 67 ret ve 4 milletvekilinin de çekimser oyunun dışında tüm millevekilleri kabul oyu kullandı. Fransa’nın Mali operasyonu ile ilgili ikinci oylamaya ise 492 milletvekili katılırken 66 milletvekili ret oyu kullandı, sekiz milletvekili de çekimser kaldı.

Oylama öncesinde Meclisteki partilerden Hrıstiyan Birlik Partileri (CDU/CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller Alman askerlerine görev yetkisi verilmesi konusunda mutabık kalırken sadece Sol Parti ret oyu vereceğini açıklamıştı.

DW
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir