• DOLAR 32.537
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.23
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Avcı ve Şimşek Van`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Bakanlar ilk olarak Van`ın Şerefiye Mahallesi`nde bulunan ve deprem sonrası yapılan Zaferler İlkokulu ve Ortaokulu`nu ziyaret etti. Burada bakanları Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına Vali yardımcıları, okul müdürü öğretmen ve öğrenciler karşıladı.


Sınıfları gezen bakanlar öğrencilerle yakından ilgilenerek, çeşitli hediyeler verdiler.


Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Hava Muhalefeti nedeniyle Şırnak`a gidemediklerini belirterek, \"Van`ı ziyaret edelim istedik. Sizlere bir selam verelim çalışma ve hizmetlerimiz için teşekkür ediyoruz. Bu sadece bir merhaba ve kolay gelsin toplantısı gibi oldu\" dedi.


\"Ümitli bir bekleyiş havası hissettik\"
Hakkâri ziyaretleriyle ilgili bir soru üzerine Avcı, \"Ziyaretimiz çok güzel geçti. Hakkâri`de çok güneşli bir hava vardı. Hem maddi manada güneşli bir hava vardı. Hem de manevi manada. Vatandaşlarımızın çok büyük bir teveccühü vardı. Ümitli bir bekleyiş havasını açıkçası hissettik\" değerlendirmesinde bulundu.


\"Süreç herkesi heyecanlandırmış\"
Daha sonra konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Hakkari ziyaretlerinin çok iyi geçtiğini belirterek, \"Yakın ilgi ve alaka söz konusuydu. Tabi ki bu süreç herkesi heyecanlandırmış, umutlu bir bekleyiş var. Ben İnanıyorum ki herkes bu şekilde sahip çıkarsa bu süreç başarılı olacak. Bu bizi ekonomik olarak da çok daha güçlü bir konuma getirecek o nedenle iyi bir ziyaretti. Çok verimli oldu\" dedi.


Daha öncede Hakkâri`ye birkaç kez gittiğini hatırlatan Bakan Şimşek, \"En son gidişimde kepenkler kapalıydı vatandaşla doğrudan doğruya bir diyalog kuramadık. Ama bu defa esnaf ziyaretinde rahat bir şekilde bir diyalog kurma imkânımız oldu. Dolayısıyla hava çok farklı, çok iyi, çok güzeldi…\" diye konuştu.


\"Öğretmenlik demek fedakârlık demek\"
Van`da evli olan 30 yılık öğretmenin Doğu`da çalışanlara ne gibi teşvikler olabileceğini sorması üzerine de Bakan Şimşek, \"Buradaki çocuklarında sizin gibi değerli eğitimcilere ihtiyacı var. Biz sizin yaptığınızı çok takdir ediyoruz. Öğretmenlik demek fedakarlık demek. Benim 3 ağabeyim öğretmen\" diye konuştu.

Bakan Avcı ise göreve yeni başlayan öğretmenlerin başka yerlere gitmek istediklerini fakat bölgenin de deneyimli öğretmenlere ihtiyacı olduğunu söyledi.


Yapılan toplantı ardından Bakan Avcı Van`dan ayrılırken Bakan Şimşek ise defterdarlık için kiralanan binayı gezdi. Daha sonra bir kafeye giren Bakan Şimşek burada oturanlarla ayaküstü konuştu. Daha sonra bir tatlıcıya giren Bakan Şimşek vatandaşlara tatlı dağıtarak onlarla Kürtçe muhabbet etti.

Bakanlar daha sonra Van`dan ayrıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir