• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi seçmeli ders tercihleri için son bir hafta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, seçmeli dersler arasında yer alan Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler'in yanı sıra Kürdçenin Kurmanci veya Zazaki lehçelerindeki derslerini seçmeleri konusunda ebeveyn ve öğrencilere hatırlatmalarda bulundu.

 

4 Ocak itibariyle başlamış olup 22 Ocak'ta sona erecek seçmeli derslerin tercih sürecinin önemini ifade eden Tekdemir "Bazı derslerin seçilmesi konusunda daha ihtiyatlı, temkinli ve iştiyaklı bir tutum izlenmesi konusunda bir destek veriyoruz. Bu anlamda da özellikle önerdiğimiz dersler var, bunun arasında Kur'an-ı Kerim başta geliyor." ifadelerini kullandı.

Ramazan Tekdemir

Kur'an-ı Kerim'in hayat rehberi olduğunu vurgulayan Tekdemir "Kur'an-ı Kerim, hayatımızı kolaylaştıracak ilkeleri daha iyi yaşıyabileceğimizi, sağlıklı bir topluma öncü olarak yansıyacak en önemli rehberimizdir. Kur'an-ı Kerim'i okuyan ve anlayanların daha sağlıklı bireyler olarak toplumun inşasına katkıda bulundukları ve ihyasına önemli bir vesile oldukları tecrübelerle sahiptir." dedi.  

"Çocuklarımızın Siyer-i Nebi dersini tercih etmelerini çok değerli görüyoruz"

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders olarak tercih etmelerini öneren Tekdemir, "Bu anlamda hem okul yöneticilerine hem de değerli velilerimize tavsiyemiz mevcuttur. Öğrencilere özellikle bu dersleri seçmeleri konusunda yardımcı olmaları ve rehberlik yapmalarını istiyoruz." dedi.

Siyer-i Nebi'nin önemini anlatan Tekdemir, "Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bizim için en değerli ve önemli örnek kişiliği kendisinde bulabileceğimiz, insanlığa katkı sağlayacak ve bize faydalı olacak bütün özellikleri kendisinde barındırmış. Bu anlamda Hazreti Peygamber bizim için numune-i imtisaldir. Dolayısıyla bizim Allah Resulü'ndeki güzel örneklere ulaşabilmemiz ancak onu okuyarak ve yaşayarak mümkün olacaktır. Siyer-i Nebi dersini çok değerli bir etkinlik ve ibadet alanı olarak değerlendiriyoruz, bir yaşam alanı olarak kabul ediyoruz. Çocuklarımızın Siyer-i Nebi dersini seçmeli ders olarak tercih etmelerini de çok değerli görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimiz kendi ana dillerini öğrenme konusunda istekli olmalı"

Temel Dini Bilgiler dersi üzerine de tavsiyede bulunan Tekdemir "Dinimizin asgari alandaki bilgilerini, şartlarını, temel alandaki bilgilerini öğrenmek üzere bu dersi de seçmeli ders olarak tercih etmeleri konusunda tavsiyemiz mevcuttur." dedi.

Kürdçenin Kurmanci veya Zazaki lehçelerindeki dersleri de seçmeli ders olarak önerdiklerini vurgulayan Tekdemir "Çocuklarımızın kendi ana dillerini öğrenme konusunda istekli olmalarını ve bu alanda kendilerine yeterli rehberliğin yapılmasını istiyoruz. Bu alanda öğretmen açığı varsa da giderilmesi konusunda Millî Eğitim Bakanlığının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir." ifadelerini vurguladı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir