• DOLAR 32.526
  • EURO 34.683
  • ALTIN 2491.613
  • ...
Bingöl`de deprem tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile birlikte beş kurum tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan konutlarda yapılan tatbikattaki görüntüler gerçeğini aratmadı.


Tatbikatı vali Mustafa Hakan Güvençer, Tugay Komutanı Orhan Gündüz, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve kurum müdürleri izledi.


Vali Mustafa Hakan Güvençer, \"Çalışma ekibi bu tatbikat uygulamasına ilişkin değerlendirme raporu hazırlayarak birim amirleri marifetiyle afet acil durum müdürlüğümüze sunacak. Bu değerlendirme raporlarını bir genel değerlendirme raporuna bağlayacak ve valiliğimiz başkanlığında kurum amirlerimizle sizlerin bu kaç saat içinde yürüttüğünüz çalışmanın bir analizi yapılarak eksikliklerimiz ve ihtiyaçlarımız değerlendirilecek ve süratle eksikliklerimiz tespit edilerek tedarikine gidilecek\" dedi.


Vali Güvençer, \"Bu sadece bir tatbikattı, senaryoya bağlıydı. Pek çoğunuz daha doğrusu hepimiz bu heyecanı paylaştık ve üzüldük. Ama heyecanımız ve üzüntümüz inşallah yalnızca böyle tatbikatta kalsın\" dedi. (Nihat Kanat/Yusuf Çevlik/ Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir