• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Telegram'ın kurucusu Durov'dan Erdoğan ve Bolsonaro açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda uygulamaya yönelik yeni kullanıcı akışının hızlı bir şekilde devam ettiğini aktardı.

Paylaşımında Telegram'a yönelik küresel çapta büyük bir ilgi olduğunu dile getiren Durov, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlık tarihinin en büyük dijital göçüne tanık oluyor olabiliriz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro da Telegram kanallarını açtılar. Liderlerin Telegram'ı tercih etmesinden dolayı gurur duyduk. Telegram, manipülatif algoritmaları kaldırarak kamusal iletişime şeffaflık ve bütünlük kazandırdı." değerlendirmesinde bulundu.

"Telegram Rusya'ya ait değil. 2018'de bilgi güvenliği konusunda Rusya ile anlaşamadık ve ülkeden ayrıldık."

Telegram kanallarının, liderlerin kitleleriyle güvenilir bir şekilde bağlantı kurmasının "tek doğrudan yolu" olduğunu öne süren Durov, daha önceki paylaşımlarında "Android'e geçin" tavsiyesinde bulunmuştu.

Durov, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımında, "Apple ve Google, özgürlük adına Twitter'dan çok daha büyük bir sorun. Apple, en tehlikelisi çünkü uygulamalara erişiminizi tamamen kısıtlayabilir. Android sistem kullanın. Apple'ın ücretsiz bilgi alışverişini engellediği gerçeğinden hareketle iOS'tan Android'e geçmenizi öneriyorum. Telegram'ın Rusya malı olduğu, yazışmaların güvenlik ve gizliliği sorgulanıyor. Telegram'ın Rusya'da ofisi yok. Rusya ile 2018'de bilgi güvenliği konusunda anlaşamadık ve Rusya'dan ayrıldık. Gizlilik bizim işimiz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir