• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
`Hayat boyu öğrenme`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu`nun başkanlığında toplanan İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve işbirliği Komisyonu toplantısı Valilik Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi.


Toplantıya Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Milli Eğitim Müdür vekili Faik Gündüz ve İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve işbirliği Komisyonu üyeleri katıldı.


İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve işbirliği Komisyonu toplantısının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Karataşoğlu yaptı.


Karataşoğlu, "Hayat Boyu Öğrenme kavramı artık Türkiye`de oturmaya başladığı bir gerçek, buda bizleri mutlu ediyor. Beşikten mezara kadar öğrenme kültürünün var olduğu toplumumuzda bizde istiyoruz ki, tüm faaliyetlerimiz Hayat Boyu Öğrenme kapsamında belirli standartlara kavuşturularak uluslar arası standartlar çerçevesinde uygulanabilsin. Hayat boyu öğrenebilmenin bir parçası da Halk Eğitim Faaliyetleri, Mesleki Eğitim Faaliyetleri, İş-Kur Faaliyetleri, KOSGEP faaliyetleri, aslında Eğitim Öğretime dair bireylerimizin sosyo kültürel gelişimlerine katkıda bulunacak her türlü faaliyet Hayat Boyu Öğrenmenin bir parçasıdır" dedi.


"Hayat boyu öğrenme" stratejilerini Batman`da oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Karataşoğlu, "Batman`da vatandaşımızda Hayat Boyu Öğrenme farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Halk Eğitim Faaliyetlerinin, Mesleki Eğitim Faaliyetlerinin, İş-Kur Faaliyetlerinin ve KOSGEP faaliyetleri gibi faaliyetlerin Hayat Boyu Öğrenme faaliyetler kapsamında olduğunu, aslında bu alanda ilimizde çok şey yapılmakta, ancak istatistiklere bunu yansıtmamız gerekir" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Karataşoğlu`nun konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdür vekili Faik Gündüz kısa bir konuşma yaparak, "Hayat Boyu Öğrenme 7 den 70`e herkesi ilgilendiren bir eğitim alanıdır. Yani örgün eğitimin dışında kalan tüm vatandaşlarımızın eğim alacağı bir sahadır. İlimizde 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 208 adet okuma yazma kursu, 336 Mesleki Eğitim Kursu, 747 adet Genel Kültür Kursu olmak üzere toplamda 1291 kurs etkinliğine 25 bin 459 vatandaşımızın katılımı söz konusu. Batman ilinin Hayat Boyu Öğrenme standardı 2.9 Türkiye ortalaması ise 2.2 biz bu seviyeyi ilimizde daha da yükseğe çıkarmak istiyoruz. Bu da ancak sizlerin desteği ve alınacak kararların uygulanması ile mümkün" ifadelerini kullandı.


Milli Eğitim Müdür vekili Faik Gündüz`ün konuşmasının ardından sırasıyla kurul üyeleri söz alarak "Hayat Boyu Öğrenme" ile ilgili durum ve önerilerini açıkladılar. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir