• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kamuda istihdam modeli kadrolu olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un Memur-Sen Konfederasyonu’na yaptığı iade-i ziyarette sözleşmeli personelin sorunları ve kadro talebi, statüsü, personelin tepkileri ve beklentileri konuşuldu.

Memur-Sen tarafından bugüne kadar yapılan konuyla ilgili çalışmaların yanı sıra sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve rapor başlıkları üzerinden yaptığı değerlendirmelere ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul tarafından yapılan sunumda; sözleşmeliliğin tarihçesi, mevcut durumu, hukuki dayanakları ve geçmiş düzenlemeler ve sorunların çözüme kavuşturulmasına yönelik atılması gereken adımlara dair tekliflere yer verildi.

Tonbul, sözleşmeli istihdamda 20 başlık altında; iş güvencesi, görevde yükselme, unvan değişikliği, kademe derece ilerlemesi, kurumlar arası yer değişikliği başta olmak üzere birçok konuda farklılıklar, eşitsizlikler ve adaletsizliklerin olduğunu ifade ederek bu sorunların giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Güçlü Türkiye, sözleşmeliliği bitirecek, kadroyu getirecek güce ve vizyona sahip"

Yalçın, kamuda istihdam şeklinin ‘kadrolu’ olması gerektiğini belirterek, farklılıkların giderilmesi, beklentilerin karşılanması hem mevzuatın sadeleştirmesi hem hak eşitlenmesi boyutuyla yapılması gerekenin açık olduğunu belirterek "Türkiye’nin kamuda sözleşmeliliği bitirecek, kamuda tek istihdam şeklinin ‘kadrolu’ olacak şekilde dizayn edilmesini sağlayacak güce ve vizyona sahip olduğunu biliyoruz." dedi.

"Kamu görevlileri açısından bu farklılıkların ürettiği verimlilik kaybına değinen Yalçın "İş barışının bozulma riskinin ortadan kaldırılması için 2011 ve 2013 yıllarında yapıldığı gibi bir kez daha sözleşmeli personelin kadroya geçiş imkânı düzenlenmesi gerekir." dedi.

Yalçın, "Kadrolu-Süresiz Sözleşmeli ve Süreli Sözleşmeli diye aynı işi yapan ama ayrı ayrı istihdam edilen kamu personelinin yaşadığı duyguyu tahmin etmek zor değil. Kamuda sözleşmeli istihdam biçimi 40’ aştı ve kadrolu-sözleşmeli istihdama özlük açısından bakıldığında fark 20’yi aştı. Bu sürdürülebilir bir istihdam politikası değildir. Memnuniyetsiz kamu personeli oluşturmanın ne ülkeye ne de çalışana bir faydası yok." ifadelerini kullandı.

"Sözleşmelilik konusunun çözülmesi için birçok muhatap var"

Toplantı boyunca Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu üyelerinin dikkat çektiği hususları not alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, sözleşmelilik konusunun çözülmesi için birçok muhatabın olduğunu belirtti.

Memur-Sen’in yaptığı çalışmaları ve öne çıkardığı başlıkları önemsediklerini ifade eden Muş, "Sözleşmeli istihdama ilişkin önerilerin öncelikle ilgili bakanlıklar başta olmak üzere bakanlıklar boyutu var. Grubumuzun incelemesi için verdiğiniz bilgi notunu ise dikkatle inceleyeceğiz. Bu türden gerçekleştirdiğimiz toplantılar devam etmeli." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir