• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Signal'in kurucusu Brian Acton, WhatsApp hakkında konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WhatsApp’ın yeni koşulları ve gizlilik ilkeleri, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu ilkeleri onaylamayacak kullanıcıların ise WhatsApp hesabı silinecek.

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan bu karar,  WhatsApp'ın rakiplerinin güçlenmesini sağlamıştı ve yüz binlerce kullanıcı, Signal ve Telegram gibi uygulamalara geçmişti.

Facebook'tan ayrıldıktan sonra  Signal'i kuran isim Brian Acton ise oldukça ilginç açıklamalarda bulundu.

"WHATSAPP'IN YERİNİ ALAMAYIZ"
Son bir haftada 18 milyona yakın yeni kullanıcı kazanan Signal hakkında konuşan Acton, Signal'in WhatsApp'ın yerini almasını beklemediğini  söyledi. Acton'a göre, insanlar sevdikleriyle haberleşmek için Signal ve benzeri uygulamaları kullanmaya devam edecek.

Acton'a göre, tüm tepkilere rağmen pek çok kişi WhatsApp uygulamasından vazgeçmeyecek.

BRIAN ACTON KİMDİR
2009 yılında WhatsApp CEO'su Jan Koum ile birlikte popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı kuran Brian, bunun için Yahoo'daki işlerinden ayrılmıştı.

2014 yılında rekor fiyata  WhatsApp’ı Facebook’a satan uygulamanın kurucusu Acton, 2017 yılında Zuckerberg yönetimi ile yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle istifa etmişti.

İlerleyen aylarda Signal'ı kuran tecrübeli isim, İngiltere merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddiasının ardından Facebook'u silme kampanyasına destek vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri