• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
2012-2013 MİNHAP Kış Dönemi Faaliyet Raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

2012-2013 MİNHAP Kış Dönemi Faaliyet Raporu

Bolu F Tipi Cezaevi"nde gardiyanlarca darp edilen Cihan YEŞİL adlı mahkumun durumunu araştırmak amacıyla, mağdurun avukatı Murat SADAK beyi ziyaret ederek gerekli bilgileri ve belgeleri kendisinden alıp, konunun takipçisi olacağımızı ve her türlü hukuki ve yasal desteği sunacağımızı ifade ettik.

05.01.2013 tarihinde MİNHAP olarak heyet halinde Mazlum-DER İstanbul şubesini ziyaret ederek başkanı ile görüştük. Başörtüsü yasağının her yerde kalkması için, daha genel ve yoğun tepki gösterilmesi hususunda fikir alışverişinde bulunuldu.

07.01.2013 tarihinde heyet olarak Özgür-DER merkezini ziyaret ettik. Dernek yetkilileri ile tesettür hususunda hak ihlallerinin giderilmesi konusunda yapılabilecekler ile ilgili istişarelerde bulunduk.

08.01.2013 tarihinde Memur-SEN İstanbul İl Başkanı"nı bürosunda ziyaret ederek; 10 milyon imza kampanyasında, her yönüyle destek vermeye hazır olduğumuzu, bu mevzuda gayretli ve hassasiyet sahibi olduğumuzu belirttik.

Bu çerçevede üyemiz olan 10"u aşkın dernek bünyesinde imza kampanyasına destek faaliyetleri gerçekleştirildi.

15.01.2013 tarihinde Yeni Akit Gazetesi ziyaret edilerek; gazeteye yapılan ses bombalı saldırıyı kınadığımızı ifade edip, geçmiş olsun dileklerimizi sunduk.

18.01.2013 tarihinde Memur-SEN; Genel Başkanı sayın Ahmet GÜNDOĞDU"nun da katılımları ile İstanbul Aksaray Metrosu yanında 10 milyon imza kampanyasının startı verildi. MİNHAP heyeti olarak bizler de bu etkinliğe katıldık ve Ahmet Bey"le görüşerek, yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Kendileri de teşekkürlerini beyan ettiler.

Bolu F Tipi Cezaevi"nde gardiyanlarca darp edilen Cihan YEŞİL adlı mahkumun durumunu araştırmak amacıyla, mağdurun avukatı Murat SADAK beyi ziyaret ederek gerekli bilgileri ve belgeleri kendisinden alıp, konunun takipçisi olacağımızı ve her türlü hukuki ve yasal desteği sunacağımızı ifade ettik.

Yine Bu konuda mağdur Cihan YEŞİL ile görüşmüş olan Mazlum-DER avukatlarından sayın Kaya Kartal bey ile görüşerek konu ile ilgili izlenimlerini kendisinden dinleyip, bilgi edindik.

Bu görüşmelerden sonra, yönetim kurulumuz toplanarak bu mevzuda toparladığı bilgi ve belgeleri bir dosya haline getirdi.

15.02.2013 tarihinde Yeni Akit Gazetesi"ni, 16.02.2013 tarihinde de Yeni Asya Gazetesi, Milli Gazete, Tv5, Doğru Haber Gazetesi, Mazlum-DER ve Özgür-DER"i ziyaret ederek, mağdur Cihan YEŞİL"in uğradığı zulüm hakkında onları bilgilendirip, ilgili ilgili mevzuda hazırladığımız dosyanın birer nüshasını onlara verdik. Bu konuda duyarlı olmalarını ve desteklerini istedik.

18.02.2013 tarihinde konvoy halinde Bolu F Tipi Cezaevi"ne gittik. Cezaevi"ne 150-200 mt. Uzaklıkta durdurulduk. Platform başkanımız, bir yetkili kardeşimiz ile birlikte Cezaevi müdürü ile görüşüp, konunun yasal alanda takipçisi olacaklarını belirttiler.

Görüşme sonrası durdurulduğumuz noktada, kitlesel bir basın açıklaması ile olay kınandı.

Basın açıklamasından sonra bir heyet Ak-PARTİ Bolu Başkanlığı ziyaret edilerek ilgili konuda duyarlılığa davet edildi ve konu hakkındaki dosyanın bir nüshası kendilerine teslim edildi.

Bolu Cezaevi önündeki basın açıklamasından sonra, Meclis İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Üyesi bir Milletvekili, Başkanımız sayın Cemal ÇINAR"ı arayarak bilgilerine müracaat etti. Bilgilendirmemiz çerçevesinde meslise sunulmak üzere bir soru önergesi hazırlandı.

Platformumuz üyesi Bağcılar İlim-DER"de kitlesel basın açıklamasıyla, Diyarbakır"da tesettürü nedeniyle müdür tarafından bir bayan öğretmenin tartaklanması ve Şanlıurfa ilinde sınava girmek isteyen bir bayanın engellenmeye çalışılması;kınanıp telin edildi.

Bir heyet halinde İlim Yayma Cemiyeti"nin merkezi ziyaret edildi. Görüşmede yapılan faaliyetler hakkında karşılıklı bilgilendirmelerde bulunuldu.

27.02.2013 tarihinde Rahmetli Necmettin ERBAKAN Hocanın vefatının yıl dönümü münasebetiyle Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı"nı bir heyet ile ziyaret ettik. Daha sonra davetleri üzerine Hoca"nın mezarı başında düzenlenmekte olan anma etkinliğine iştirak ettik.

MARMARA İNSANİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir