• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Sakat, Özürlü ve Çürük Tarih Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM İnsan Hakları Komisyonu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yer Alan Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, tali komisyon olarak ele alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, tasarı hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi.

Daha sonra tasarı, komisyon tarafından benimsendi.

Tasarıyla, Askerlik Kanunu`ndaki ``çürük`` ifadesi ``askerliğe elverişli olmama`` şeklinde değiştiriliyor. Yasanın geçici 46. maddesindeki ``özürlüler`` ibaresi ise ``engelliler`` olarak düzenleniyor.

Tasarı, Medeni Kanun, Terörle Mücadele Kanunu, Emekli Sandığı Kanunu, Devlet Memurları Kanunu, Sosyal Hizmetler Kanunu, Türkiye Emekli Subaylar, Emekli Astsubaylar, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri ile Muharip Gaziler Dernekleri Hakkında Kanun, Karayolları Trafik Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Dernekler Kanunu, Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu`nun da aralarında bulunduğu 85 yasadaki ``özürlü``, ``sakat`` ve ``çürük`` gibi ifadelerin değiştirilmesini kapsıyor.

Tasarıyla, 9 kanun hükmünde kararnamede de aynı nitelikte değişiklik öngörülüyor.

Engelliler, daha önce ilgili mevzuata göre aldıkları sağlık kurulu raporlarına istinaden yararlandıkları haklardan raporun geçerlilik süresince yararlanmaya devam edecek. Engellilerin durumlarını niteleyen belge, kimlik, kart ve benzeri belgelerin yenilenmesi gerekmeyecek.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir