• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Van'da sağlık çalışanlarına ilk Coronavirus aşısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İl genelinde ilk etapta kamu hastaneleri ve özel hastanelerde çalışan 11 bin 700 sağlık çalışanına aşı uygulanacak. Aşı çalışmaları için hastanelerin büyüklüklerine ve personel sayısına göre aşı odaları hazırlandı.

Sabah saat 08.30'da başlanan aşılama, gece 23.00'a kadar sürecek. Van'da 180 hemşire, 35 hekim ve aile sağlık merkezi çalışanı aşı çalışmaları için görevlendirildi.

Sağlık çalışanlarına cesaret vermek ve örnek olmak amacıyla CoronaVac aşısını yaptıran Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Coronavirus aşısı ve aşı yapacak personelle alakalı herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü olarak aşı ile alakalı dağıtımların yapıldığını, gerekli altyapı hazırlıklarını da yaptıklarını belirten Sağlık İl Müdürü Sünnetçioğlu, "Aşı için bütün sağlık birimlerimiz hazır durumda. Herhangi bir sıkıntı ve eksiklik yok. Biz de şimdi başhekimimiz ve yöneticilerimizle birlikte örnek olsun diye aşılarımızı yapacağız. Tüm sağlık çalışanlarımıza aşıyı uygulamalarını öneriyoruz." dedi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Çelik ise, "İlimizde bakanlık genelgesi kapsamında aşı çalışmalarımıza başladık. Geçen haftadan beri hazırlıklarımızı yaptık. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bütün sağlık çalışanlarımıza aşı yapabilme kapasitesi ve personel gücüne sahibiz. Bugün saat 08.30 gibi sağlık personelimizi aşılamaya başladık. Birazdan Sağlık İl Müdürümüzle beraber biz de aşı yaptıracağız. Yeterli sayıda aşımız ve personelimiz var. Hiçbir sıkıntı yok bu konuda. Düzenli bir şekilde aşı çalışmalarına devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Aşı olan sağlık çalışanları önlem amacıyla yarım saat gözlem altında kaldıktan sonra, yaşamlarına devam edebiliyorlar. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir