• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Tüp Bebek Uygulama Aşamaları Nelerdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğal yöntemlerin yeterli gelmediği durumlar ve anlarda, tüp bebek tedavisi insanların başarılı şekilde çocuk sahibi olmak için adım atacakları yöntemlerden biridir. Tüp bebek tedavisi, erkek veya kadınların üreme oranlarıyla ilgili olarak yaşadıkları sorunlara istinaden tercih edilen, sebebi bilinmeyen bir sağlık sorunu ya da kısırlık problemleriyle ilgilidir. Aynı zamanda ileri yaşlarda çocuk sahibi olmak isteyen anne- baba adaylarında da yine tüp bebek tedavisi tercih edilenlerden biridir Kadınlarda enfeksiyon veya tüplerde tıkanıklık olmasından kaynaklı olarak tüp bebek tedavisi tercih ediliyor. Erkeklerde ise sperm kalitesizliği veya sayıdaki azlık, obezite ya da benzer metabolizma sorunları gibi durumlarda doğrudan bu tip çocuk sahibi olamama durumları meydana gelir.

Çiftlerin yaşadıkları bu sağlık sorunlarına karşılık günümüz teknolojisinde artık tüp bebek Kıbrıs ve benzeri birçok yerde tedavi edilebilir çözüm olurken, laboratuvar ortamında hem erkek hem de kadın üreme hücrelerinin bir araya getirilerek döllenmiş yumurtası anne rahmine yerleştirilerek, burada yapay döllenme gerçekleştirilmek istenir. Yapılan bu uygulamaya tüp bebek adı verilir.

Tüp bebek tedavisinde 2 farklı yöntem bulunmaktadır ve bunlar en yaygın tüp bebek tedavisi yöntemleridir. Klasik tüp bebek tedavisi olarak adlandırılan yöntemde, yumurta hücresi ve sperm hücreleri belli bir ortam içerisinde yan yana bırakılıp kendi kendine döllenmesi sağlanır. Bu sayede kendi başlarına yumurtanın döllenmiş olması beklenen klasik yöntem denenmiş olur.

İkinci tüp bebek tedavisi ya da yönteminde ise, mikroenjeksiyon uygulamasıdır. Bu uygulamada sperm hücreler, özel pipet yardımıyla direkt yumurta hücrelerinin içerisine enjekte edilmesi sağlanarak, burada döllenmiş yumurta elde edilir. Her iki yöntemde de istenilen uzman hekim yönlendirmesiyle birlikte gerçekleştirilir. Burada önemli tüp bebek merkezlerinden destek alabilir olmanız gerekir. Kıbrıs ve çevresi için bu alanda Doğuş tüp bebek merkezi tercih edilebileceği gibi, uzman hekimlerle birlikte çalışarak doğru tedavilerin uygulanmasında da en iyi imkanlara sahip olabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisi Deneme Sayısı Nedir?

Tüp bebek tedavisi sonsuz sayıda denenebilir bir tedavi değildir. Bu tedavinin denenme sayısı genelde 3'tür. Eğer 3 kez deneme olduğu halde tüp bebek gerçekleşmiyorsa, bu denemelerden sonrasında da gebe olma şansınız olsa da şans çok düşük kalacaktır.

Kadınlarda 45 yaşına kadar tüp bebek uygulansa da genelde 40 yaş üstü kadınlarda gebe kalma oranları düşüktür. Bu tip durumlarda da yumurta nakli gibi bir uygulama gerçekleştirilebilir. Bir kadından alınan yumurta bağışlama süreci olarak da tanımlanan bu aşamada tüp bebek tedavisi uygulaması bulunur.

Anne adayının yaşı ile embriyo kalitesi, genel olarak tüp bebek tedavilerinde başarı oranını artırır. Günümüzde %55 ile %60 oranlarında, 30 yaş altı kadınlarda tüp bebek başarısı görülmektedir. Eğer kadınlardaki yaş 40'lı yaşlara çıkarsa, bu durumda bu oranların %15'lere kadar düştüğü de görülür.

Bu haberler de ilginizi çekebilir