• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Bingöl Umut Kervanı’ndan kumanya çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) Başkanı Mehmet Tamaç, kentte işsiz olan veya işini kaybetmiş binlerce aile içinde durumu en kritik olan 620 ihtiyaç sahibi ailenin öncelikli kumanya ihtiyacını karşılamak için vatandaşlardan destek talebinde bulundu.

Pandemi nedeniyle işsizliğin arttığı kentte yardıma muhtaç olan aileler için acil yardım çağrısı yapan Tamaç, az-çok demeden kentteki yardımseverlerden destek talebinde bulundu.

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber ihtiyaç sahiplerinin durumunun daha da zorlaştığını ifade eden Tamaç, kışlık yakacak, doğalgaz, elektrik, su ve mutfak giderlerinin arttığını belirterek, eldeki imkanlar ölçüsünde herkesin kampanyaya destek vermesini istedi. Kendilerine başvuran binlerce aile içinde durumu en kritik olan 620 mağdur ve yardıma muhtaç ailenin acil ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini kaydeden Tamaç, iyiliğin ihmale gelmediğini söyledi.

Bir kumanya bedeli 140 TL

El birliği ile soğuk kış günlerinin sıcağa dönüşeceğini vurgulayan Tamaç, "Mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olmak toplumun tüm bireylerinin sorumluluğundadır. Genç-yaşlı, kadın-erkek hepimizin insani yardım çalışmalarında katkımızın, tuzumuzun olması ahiretimize yatırım yapma adına büyük bir öneme sahiptir. Özellikle pandemi dolayısıyla daha önce evine ekmek götürmek zorunda olan birçok aile reisi ya işsiz ya da yeterince gündelik iş bulamıyor. Hal böyle olunca muhtaçların sayısı ikiye üçe katlanmış. İmkânlarımız da çok kısıtlıdır. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bu kışın bize müracaat etmiş ve bizim tespitlerini yapıp birinci derece fakir dediğimiz binlerce aile içinde durumu en kritik olan yaklaşık 620 ailemiz var." dedi.

Durumları her biri farklı aileler olduğunu aktaran Tamaç, "Bu 620 ailemize her birine 140 TL değerinde bir kumanya vermeyi düşünüyoruz. Ancak imkanlarımız hepsine ulaşmaya yeterli değil. Bu konuda durumu müsait olan, az çok demeden gıda veya para fark etmez bize destek olmak isteyen kardeşlerimizin derneğe gelerek ya da herhangi bir esnaftan gıda alarak bize bildirmesi yeterli olacak. İyilik, insani yardım ve yardımlaşma ihmale, ertelemeye gelmiyor. Lütfen ihtiyaç sahiplerine karşı duyarlı olalım. Gelin elbirliğiyle bu mağdur kardeşlerimize soğuk kış günlerinde sıcak bir el uzatalım." diye konuştu.

Tamaç, derneklerinin iletişim bilgilerini de şu şekilde paylaştı: "İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı"k (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir