• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
İşgalci ABD İran’a karşı 3 yeni adım daha attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu kararlarla birlikte İran’ın, Uluslararası Dini Özgürlükler Yasası (IRFA) kapsamında, “özel endişe uyandıran ülke” statüsüne alındığını açıklayan Pompeo, “Dünya, İran’ın dini özgürlüklerin ihlali konusunda en kötü ülkelerden biri olduğunu bilmeli.” ifadelerini kullandı.

Pompeo, ABD Hazine Bakanlığının İranlı hakimler Mohammad Moghisseh ve Abolghassem Salavati’ ye yaptırım uygulayacağını belirterek Moghisseh’in Nasrin Sotoudeh adlı kadın hakları savunucusuna 33 yıl hapis ve 148 kırbaç cezası verdiğini öne sürdü.

Salavati’nin ise Xiyue Wang adlı Amerikan vatandaşına casusluk yaptığı gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası verdiğini söyledi.

Pompeo, Salavati’nin çok sayıda siyasi mahkûm, gazeteci ve insan hakları savunucusuna idam cezası dahil ağır cezalar verdiğini iddia ederek, “O, tarafsız ve adaletten yana bir hâkim değil. Rejimin baskı için kullandığı bir araç. Bugün ABD onu yaptırım listesine aldı.” dedi.

Ayrıca Pompeo, Göçmenlik ve Vatandaşlık Kanunu kapsamında, barışçıl protestocuların yakalanması, kötü muameleye tabi tutulması ve öldürülmesi, toplantı ve ifade özgürlüklerini kullanmalarına engel olunmasından sorumlu kişilerin vize haklarının kısıtlandığını da açıkladı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir