• DOLAR 32.501
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2478.243
  • ...

Almanya’nın devlet destekli bankası Deutsche Bank, 6 Ocak'ta yaşanan olaylar nedeniyle Donald Trump ve şirketleri ile iş yapmama kararı aldı.

New York Times’ın bankadan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Deutsche Bank, Trump’ın oğulları tarafından yönetilen Trump Organization grup şirketine yaklaşık 340 milyon dolar ile kredi veren en önemli banka konumunda.

Deutsche Bank’ın başkan seçilmeden önce de Donald Trump’a sürekli destek olduğu belirtilmişti. Buna göre başka bankalar Trump’a kredi açmak istemiyorken, Deutsche Bank Trump’ın şirketlerine ve aile üyelerine 18 yıl boyunca 2 milyar dolarlık krediler sağlamıştı.

Deutsche Bank infuses Rs 2,700 crore into India branches - The Economic  Times

Öte yandan NTV'nin Bloomberg'den aktardığına göre Trump'ın 5,3 milyon dolarının bulunduğu Signature Bank da, Trump'ın kişisel hesaplarını kapattı. Signature Bank'ın sözcüsü, Trump'ı istifaya davet etti. Sözcü, bankanın daha önce siyasi olaylara ilişkin açıklama yapmadığını ve bir daha yapmamayı umduklarını söyledi.

ABD Kongresi'nin işgali sonrası Facebook, Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarına önce 24 saat, daha sonra da süresiz engelleme getirmişti.

Twitter da Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını duyurmuştu.

Sosyal medya uygulaması Parler'e ilişkin de benzer bir adım gelmişti.

Trump destekçileri bir süredir, paylaşım kurallarının daha esnek olduğu Parler adlı bir sosyal medya uygulamasını kullanıyordu. Aşırı sağcı komplo teorilerini paylaşmak Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerinde engellenme nedeniyken Parler bu tür paylaşımlara karışmıyordu.

Fakat Google aldığı bir kararla, Parler'ı Google Play Store’dan kaldırdığını duyurmuştu. 

Daha sonra da Apple, aynı adımı atmış ve Parler’i Apple Store'dan askıya almıştı.

Amazon'un ağ barındırma hizmeti AWS'den de Parler için benzer bir adım gelmişti.

Amazon, Parler içeriklerinin "kamu güvenliğine çok gerçek tehlike oluşturmasına rağmen platformun içeriği ılımlı hale getirme adımı atmaması" nedeniyle bu kararı aldığını duyurmuştu.