• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Mahalle baskısından İzmir`i terk etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel seçimlere saatler kala İzmir`de yaşanan bir olay, `mahalle baskısı`nın geldiği boyutları gözler önüne serdi. Başörtüsü nedeniyle daha önce 3 kez saldırıya uğrayan Tuğçe Sökmen isimli bir bayan, son olarak CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun konvoyunda bulunan partililerin sözlü tacizlerine uğrayınca İzmir`i terk etme kararı aldı. Hayatını huzurlu bir şekilde sürdürmek isteyen genç kadın, İstanbul`a yerleşiyor.

Zaman Gazetesai`nin haberine göre, polis tutanaklarına da yansıyan üzücü hadise, 11 Haziran akşamı saat 19.00 sularında yaşandı. Seçim yasakları saat 18.00`de başlamasına rağmen Kılıçdaroğlu`nun konvoyu o dakikalarda Karşıyaka`da seçim turu yapıyordu. O sırada annesiyle birlikte vapurdan inip Karşıyaka Çarşısı`ndaki minibüs son duraklarına doğru yürüyen Tuğçe Sökmen, CHP seçim otobüsünün arkasında iskeleye doğru ilerleyen kalabalık grubun sözlü saldırısına uğradı.

Devamını şöyle anlatıyor: "Seçim otobüsü geçtikten sonra arkadan gelen gruptan, ismini olay nedeniyle öğrendiğim S.Ş. isimli bayan, yanımdan geçerken bana doğru dönüp alkışlayarak, `Başını açacaksın. Aç, aç!` diye bağırdı. Ben hiçbir karşılık vermedim. Bir iki adım gittikten sonra tekrar geriye dönüp yüzüme doğru alkışlayarak, `Aç, aç, aç!` diye bağırdı. Bunun üzerine çevredekiler bize bakınca rahatsız oldum. `Sizden şikayetçiyim, polis çağıracağım.` dediğimde arkasını dönüp gitmek istedi. Ben kolundan tutup, `Polis!` diye bağırdım. O sırada grubu takip eden sivil polisler geldi ve bizi emniyete götürdü."

Hiç tanımadığı bir kişinin, başörtülü olduğu için kendisine bağırmasından manevi olarak çok etkilendiğini ifade eden Sökmen, davacı olduğunu söyledi. Aynı grubun kendisinden önce de başka bir hanımın başörtüsünü çıkarıp parçaladıklarını aktardı. Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin tutanağıyla da tespit edilen bu olaylar için şikayetinden kesinlikle geri adım atmayacağını vurguladı.

Sökmen, İzmir`de bir yılda dördüncü defa benzer olayla karşılaştığını ifade etti. İlkinin Hatay semtinde, ikincisinin Üçkuyular`da, üçüncüsünün metroda olduğunu anlattı. Çankaya istasyonundan bindiği metroda Bornova`ya doğru giderken bir öğretmenin ağza alınmayacak hakaretlerine maruz kaldığını anlatan Sökmen, "Devletin öğretmeni,Ergenekonterör örgütünden dolayı tutuklananların bile bizim, yani başörtülü insanların yüzünden olduğunu söyledi. Başörtülü insanların hepsi mi AK Partili? Ben CHP`li, MHP`li ya da BDP`li olamaz mıyım? Artık daha huzurlu bulduğum İstanbul`da yaşayacağım." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara`da da benzer bir hadise yaşanmıştı. HAS Partili eskiDiyarbakırMilletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu`nun başörtülü eşi Sevgi Hatipoğlu,

Çankaya`daki bir markette iki kadının saldırısına uğramıştı. Kavaklıdere Karakolu`na yansıyan olayda, iki kadın, Sevgi Hatipoğlu`na, "Çekil şuradan. İğrenç şeyler. Başındaki örtüye bak. Aşağılık kadın. İğrenç insanlarsınız hepiniz. Örümcek kafalılar. Türkiye`yi size bırakmayacağız. Gericiler." diye hakaret etmişti.

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/20/2784.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir