• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazeteciler doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara’da basın mensuplarına ziyaretlerini devam ettiren HÜDA PAR Ankara il teşkilatı, basın mensuplarının yaşadığı sorun ve sıkıntıları birinci ağızdan dinledi.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Reşat Uşar, Çankaya İlçe Başkanı Musa Çakmak ve Yenimahalle İlçe Başkanı Faysal Öztürk'ten oluşan heyet, ilk ziyaretinde Başkent Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serdar Nalcı, ikinci ziyaretinde ise Zafer Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Umut Karakülah tarafından karşılandı.

Yapılan ziyaretler sonrası İl Başkanı Ahmet Karaarslan, basının önemine değinerek şunları aktardı:

“Gazetecilik, özünde muhalifliktir. Gazeteciler, doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmelidir. Ama maalesef bir grubun doğrusu size yanlış sizin doğrularınız diğerine yanlış gelebilmektedir. Bu durumun sonucu olarak yerel basına ilan vermede, belediyeler taraflı davranarak kendileri aleyhinde haber yapan yerel gazetelere ilan vermeyerek onları bir şekilde cezalandırmaktadır. Durum bu olunca yerel basının ayakta kalması da zor görünüyor. Ya buna katlanacaklar ya da ekonomik sebeplerle doğruları yazmak yerine sessiz kalmayı tercih etmeleri gerekecektir” (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir