• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep Düzbağ Barajı ile su sıkıntısı yaşamayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Düzbağ beldesinden Doğan ve Fırat Nehri'nin bir kolu olan Göksu Çayı'nın suyunu Gaziantep'e akıtacak olan "Düzbağ İçme Suyu Projesi"nin birinci aşaması olan Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemi ile katıldığı törenle açılmıştı.

Hizmete giren Düzbağ Barajı ile ilgili bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Melen’den sonra Türkiye’nin en büyük su projesi olan Düzbağ ile bölge için “kuraklık” sıkıntısının yaşandığı bu süreçte, ciddi su kesintilerinin önüne geçtiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın 1’inci Bileşiminde konuşan Şahin, Düzbağ Projesi’nin 2 yıl gibi kısa bir sürede devreye girmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Büyükşehir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2020 yılının ilk meclis toplantısında, gerek ulusal gerekse de uluslararası bir sorun olarak dünyanın mücadele ettiği “kuraklık” üzerinde duruldu.

Şahin, dünyanın hızlı bir şekilde “Kuraklık Eylem Planı”nı devreye sokması gerektiğini ifade ederek, “Göreve geldiğimiz günden bugüne 1’inci gündemimizde hep su sıkıntısını çözmeye ilişkin çalışmalar yer aldı. Merkezi yönetimin de emeğiyle Düzbağ Projesi’ni 2 yıl gibi kısa bir sürede devreye soktuk, Düzbağ’ı bitirmemiş olsaydık, şu anda şehirde su yoktu.” diye konuştu.

Düzbağ’ın olağanüstü bir iş olduğuna vurgu yapan Şahin, “Melen’den sonra Türkiye’nin en büyük su projesi. Tabi ki merkezi yönetimin emeği bu projede çok büyük. Onların desteği olmasaydı, projeyi 10 yılda bile bitiremeyecektik. Düzbağ, şehrin geleceği açısından çok önemliydi. Projeyi iyi bir şekilde noktalamak bölge önemli bir fayda getirdi. Bütün dünya artık yeniden yapılanıyor. Kuraklık ve pandemi bir sonuç. Kuraklık Eylem Planı’nın gerek ulusal gerekse de uluslararası açıdan devreye girmesi gerekiyor. Bu kapsamda çok ciddi eylem planlarımız hali hazırda var. Kendimizi geleceğe hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Su projelerine ilişkin gerçekleştirilen projeler ve yapılması planlanan yol haritası hakkında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ da Düzbağ Projesi İsale Hattı’nın açılışının çok önemli ve yerinde bir zamanda gerçekleştiğini dile getirdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir