• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ankara Ticaret Odası Meclisi, 2020 yılının Aralık ayındaki son Meclis Toplantısı'nda e-belgelerin ücretsiz verilmesine ilişkin kararı oy birliğiyle kabul etti. Buna göre Ankara Ticaret Odası Ticari Belgelendirme Müdürlüğü tarafından www.atonet.org.tr adresi üzerinden verilen Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi), İhale Durum Belgesi,  Yabancı Dilde Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi), Yabancı Dilde İhale Durum Belgeleri, ATO üyelerine 2021 yılı sonuna kadar internet üzerinden ücretsiz verilecek. Ankara Ticaret Odası'nın www.atonet.org.tr adresi üzerinden e-ATO'ya giriş yapan ATO üyeleri, 7/24 E-Belge İşlemlerine tıklayarak istenilen bilgileri doldurup e-Belgelerini "ücretsiz" olarak alabilecek.

"1,5 MİLYON LİRALIK E-DESTEK"

Ankara Ticaret Odası verilerine göre 2020 yılında internet ortamında Oda Sicil Kayıt Sureti (Faaliyet Belgesi), İhale Durum Belgesi ile bu belgelerin İngilizceleri olmak üzere toplam 266 bin adet belge düzenlendi. ATO Meclisi'nin yılsonuna kadar ücretsiz e-belge hizmeti verilmesine ilişkin kararıyla, 2021 yılında yine yaklaşık 266 bin adet belge karşılığında yaklaşık 1,5 milyon lira tutarındaki e-belgenin ATO'nun üyelerine "ücretsiz" sunması bekleniyor.

BARAN: “ÜYELERİMİZİN İHTİYAÇ DUYDUKLARI BELGELERE 7/24 VE ÜCRETSİZ ULAŞABİLMESİNİ İSTEDİK”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Koronavirüs nedeniyle içinden geçtiğimiz bu zor süreçte ATO olarak her an her yerde üyelerimizin yanındayız. Üyelerimizin ihtiyaç duydukları belgelere 7/24 ve ücretsiz ulaşabilmesini istedik. Böylece üyelerimiz,  bu dört belgeyi Odamıza gelmeden internet üzerinden hiçbir ücret ödemeden temin edebilecek. Üyelerimizin memnuniyetini artırmak amacıyla yürüttüğümüz girişim ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde, bu sürecin üstesinden geleceğiz" dedi. Baran, bu süreçte ATO'ya borcu bulunanlara kanunen başlatmak zorunda kaldıkları haciz işlemlerini de yılsonuna kadar gerçekleştirmeyeceklerini söyledi.