• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Ağrı protokolünden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" mesajında "Yüzyıllar boyunca toplumlar bilgiye ihtiyaç duymuş, karşılıklı haberleşmenin ve bilgi alışverişinin yollarını aramıştır." hususuna dikkat çeken Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, "İnsanlığın bu ihtiyacından ortaya çıkan basın ve gazetecilik mesleği, bugün gelişen teknoloji ve hızlı iletişimle birlikte günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Toplumumuzun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde önemli bir görevi üstlenen gazetecilik mesleği, günümüzün en fedakarlık gerektiren mesleklerinden biridir. Vatandaşlarımıza zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi sağlayan, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın kuruluşları, toplumumuzu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biridir. Bu sayede kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor,  meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Ağrı Valisi Ekrem Çelebi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi 10 Ocak’ın, gece gündüz, yaz kış, sıcak soğuk demeden çalışan gazeteciler için özel bir anlam taşıdığını belirterek, basın mensuplarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda önemli görevler üstlendiğini kaydetti. Gazetecilerin kamu adına hareket edip doğru ve objektif haberlerle kamuoyunu bilgilendirerek şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna katkıda bulunduğunu bildiren Çelebi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Basın mensuplarımız hepimizin gözü, kulağı durumundadır. Kamuoyunu aydınlatmak için 7/24 haber peşinde sorumluluk duygusu içinde koşarak zor şartlar altında görev yapan gazeteciler, bizleri gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir yandan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir görev ifa etmektedir. Basın mensuplarımızın bu görevlerini yaparken, milli konular başta olmak üzere tüm meselelere sağduyulu ve yapıcı şekilde yaklaşması oldukça önemlidir. Gelişen teknoloji ile yazılı ve görsel basının yanında internet gazeteciliği ve sosyal medyada habercilik adına yeni imkanları kullanan, ilimizin ve ülkemizin her yönden gelişimine katkı sağlamak için olumlu rol üstlenen gazetecilerimiz, meslek ahlakı ve tarafsızlık ilkesi çerçevesinde demokrasimize katkıda bulunmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tarafsız, doğru bilgilendirilmesini ve haber alma hakkının korunmasını sağlayan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin ve ilimizin her köşesinde özveri ile görevlerini sürdürmeye çalışan değerli basınımızın daha güzel şartlarda halkımızı bilgilendirmesi adına 2021 yılının onlar için umut verici olmasını temenni ediyorum. Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Gazeteci kardeşlerim görevlerini yerine getirirken yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Vatandaşımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak adına zaman, mekan gözetmeksizin cefakârca çalışan, ilimize değerli katkılar sağlayan tüm basın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla görevlerini özveriyle yerine getiren basın mensuplarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü içtenlikle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan ise gazetecilik, adalet ve dürüstlük isteyen bir meslek olduğu vurgusunda bulundu.

Gökhan, "Teknolojinin ve iletişim araçlarının geliştiği ve dünyanın bir küçük köy haline geldiği çağımızda, gazetecilik önemli bir güç haline gelmiştir. Dördüncü güç olarak bilinen gazetecilik, toplumu yönlendirme ve toplumda algı oluşturma bakımında belki en büyük güç haline gelmiştir. Çok zor ve o kadar da önemli olan bu mesleği icra eden gazeteciler, büyük bir sorumluluğun altındadırlar. Bu zorluklar ve sorumluluklar altında görevlerini yapan gazetecilerin haklarının iyileştirme konusunda yeterli bir çalışmanın yapılmadığı kanısındayız." ifadelerini kullandı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Yıldız

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Yıldız ise yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

"Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Böylesi önemli bir vazifeyi üstlenmiş olan basın çalışanlarının hassasiyetlerinden bazıları da şüphesiz ki meslek etiğinin çiğnenmemesi, insanların kişilik haklarına saygı gösterilmesi konusudur. Bu hassasiyetlere özen göstererek, çok zor şartlar altında vatandaşın haberi alabilmesi için canla başla çalışan basın mensuplarının, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir