• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Gazetecilik, adalet ve dürüstlük isteyen bir meslektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, yayınladığı mesajında gazeteciliğin ilkelerine dikkat çekerek, "Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar." dedi.

"Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan bir meslektir." diyen Çağatay, "Kamuoyunu bilgilendirmek için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışırken, önemli bir kamu görevini de icra etmektedirler. Bu açıdan basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.Bitlis Valiliği olarak yürüttüğümüz tüm çalışmalarda büyük desteğini aldığımız basınımıza teşekkürlerimi sunuyor, ilkeli ve objektif bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Gazetecilik, adalet ve dürüstlük isteyen bir meslek

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ise gazetecilik, adalet ve dürüstlük isteyen bir meslek olduğu vurgusunda bulundu.

Gül, "Teknolojinin ve iletişim araçlarının geliştiği ve dünyanın bir küçük köy haline geldiği çağımızda, gazetecilik önemli bir güç haline gelmiştir. Dördüncü güç olarak bilinen gazetecilik, toplumu yönlendirme ve toplumda algı oluşturma bakımında belki en büyük güç haline gelmiştir. Çok zor ve o kadar da önemli olan bu mesleği icra eden gazeteciler, büyük bir sorumluluğun altındadırlar. Bu zorluklar ve sorumluluklar altında görevlerini yapan gazetecilerin haklarının iyileştirme konusunda yeterli bir çalışmanın yapılmadığı kanısındayız."

"Gazeteciler, aynı zamanda bir kamu görevi icra etmektedir"

Gazetecilik mesleğinin bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmeti olduğunu vurgulayan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, şunları ifade etti:

Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Böylesi önemli bir vazifeyi üstlenmiş olan basın çalışanlarının hassasiyetlerinden bazıları da şüphesiz ki meslek etiğinin çiğnenmemesi, insanların kişilik haklarına saygı gösterilmesi konusudur. Bu hassasiyetlere özen göstererek, çok zor şartlar altında vatandaşın haberi alabilmesi için canla başla çalışan basın mensuplarının, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise kamuoyunu aydınlatma ve haberdar etme amacıyla yoğun gayret gösteren tüm basın mensuplarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü tebrik ettiğini belirtti.

Gazeteciler, Ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmeli

Ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmenin yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getiren gazetecilerin gününü tebrik eden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, gazetecilik, topluma en doğru bilgiyi en kısa sürede ulaştırmak, insanları kendilerini ilgilendiren bir konuda bilgilendirmek için bazen sıkıntılı, tehlikeli durumlarda bile olsa ifa edilen değerli bir meslek olduğunun altını çizdi.

Geylani, "Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir." ifadesini kullandı.

"Gazetecilerin aldığı ücret, insanca yaşama şartlarını sağlamada yetersizdir"

"İnsanları doğrudan mahrum, yalana mahkûm etmeyen gazetecilerin gününü tebrik ediyoruz." diyen Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, şunları söyledi:

İnsanları doğru bilgi ve güvenilir haberle buluşturmak için muhabirinden fotoğrafçısına ve editörüne; zor şartlarda gösterdikleri çabayla demokratik hak ve özgürlükler alanının daha da genişlemesine, güçlenmesine hizmet eden gazeteciler her türlü takdir ve teşekkürü hak etmektedir. Yorucu bir tempoyla toplumsal olaylardan afetlere, terörden savaş alanına kadar zor, tehlikeli anlarda ve yerlerde, üstelik zamanla yarışarak, gelişmeleri haberleştirerek bizlere servis eden gazeteciler kamuoyu açısından çok önemli bir görevi ifa etmektedir. Birçok basın emekçisi, haber peşinde koşarken pek çok tehlike atlatmakta, yaralanmakta, hatta canından olmaktadır. İnsan hakları ve hürriyetinin kullanımı açısından basın hürriyeti önem taşımaktadır. Düşünce, inanç, kanaat ve ifade özgürlüğü ancak basın hürriyetiyle mümkün olabilir. Gerçeklerin haber olmadığı yerlerde insanlar doğrudan mahrum, yalana mahkûm olurlar. Dünyanın birçok yerinde basın emekçileri, başta sosyal güvence imkânları olmak üzere, güvenli, sağlıklı çalışma imkânından yoksundur. Aldıkları ücret, insanca yaşama şartlarını sağlamada yetersizdir.

(İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir