• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Heniyye: (Körfez) uzlaşısı Filistin davası lehine ortak çalışmaları güçlendirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Körfez bölgesinde sağlanan uzlaşının "Filistin davası lehine ortak çalışmaları güçlendirecek" önemli bir adım olduğunu belirtti.

Hamas lideri Heniyye, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a gönderdiği mektupta, Suudi Arabistan'ın El-Ula kentindeki 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi'nde elde edilen başarıdan dolayı tebriklerini iletti.

Heniyye, mektubunda, "Hamas bu uzlaşıyı, karşılaştıkları işgal, ambargo, Yahudileşme, tasfiye, ortadan kaybolma ve fesih sıkıntıları ışığında Filistin davası lehine ortak çalışmaları güçlendirecek önemli bir adım olarak görüyor." ifadelerine yer verdi.

Ula bildirisinin, kardeşler arasındaki kriz ve anlaşmazlığı sona erdirerek tüm alanlarda daha fazla kalkınma, entegrasyon ve iş birliği sağlayacağına ilişkin düşüncesini paylaşan Heniyye, Hamas'ın "Suudi Arabistan'ın İslam dünyasının meselelerine sahip çıkma konusundaki tarihi rolünün devamı niteliğindeki bu başarı yolunda gösterdiği çabaları" takdir ettiğini kaydetti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir