• DOLAR 32.552
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2428.49
  • ...
Devegeçidi Köprüsü, Ergani-Elâzığ yolunda ulaşımı rahatlatacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile bağlandığı Devegeçidi Köprüsü açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bölgede ulaşım alanında yaptıkları yatırım ve hizmetleri ele aldı.

 

Açılışı gerçekleşen Devegeçidi Köprüsü hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz Diyarbakır’ı Elazığ’a bağlayan Devegeçidi Köprümüz, bölünmüş yol standardında ve  bin 142 metre uzunluğunda, bağlantı yolları ile beraber 3 bin metreye ulaşmaktadır. Vadideki mevcut tarihi köprüleri de koruyarak Devegeçidi Vadisi’nde inşa ettiğimiz köprülü kavşak ile geçip Eğil yoluna bağlanıyoruz. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla Eğil Kavşağı’ndaki trafik daha güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Devegeçidi Köprüsü'yle ulaşımın rahatlayacağına vurgu yapan Karaismailoğlu, "Projeyle Diyarbakır’ın kuzeye açılan kapısı olan Ergani-Elâzığ yolunda artık güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebileceğiz. Zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlarken, bakım-onarım maliyetleri ile birlikte egzoz gazı salımı da azalmış oldu." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da son dönemlerde gerçekleştirilen yatırımlara değinen Karaismailoğlu, "Diyarbakır'ın bölünmüş karayolu uzunluğunu 10 kat artırarak 44 kilometreden 448 kilometreye çıkardık. İl genelinde devam eden 10 adet karayolu projesi ile 214 kilometrenin üzerinde daha yol yapmış olacağız." dedi.

Karaismailoğlu, kurdele kesiminin ardından şoför koltuğuna oturduğu araçla Devegeçidi Köprüsünden geçti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir