• DOLAR 32.558
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.59
  • ...
Kızılay'a yapılan en az yüz tır yardımı pazarda sattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 13 sanıklı dava dosyasının iddianamesine göre çeşitli giyim firmalarının yaptığı yardımları, Kızılay'ın Sancaktepe Şubesinin eski koordinatörü Emrah Aytar'ın, pazarcılık yapan babası İsmail Hakkı Aytar eliyle semt pazarlarında sattığı ihbar edildi.

İçişleri Bakanlığına yapılan ihbar sonrası İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

6 ay kadar süren teknik ve fiziki takiple şüphelilerin tüm faaliyetleri kayda alındı. Elde edilen deliller sonrası Emrah Aytar (33), İsmail Hakkı Aytar (71), Aytar'ın eski eşi Hatun Yalçın (57), Türk Kızılay Sancaktepe Şubesi eski başkanı Cihan Yalçın (52), Yalçın'ın şubede temizlik işleri yapan kardeşi Himaye Özdemir (47) ile akrabaları Kadir Yalçın (41), Tazebey Daşdemir (41), Veysal Çiçek (39), Salih Yavuz (49), Özcan Bayraktaroğlu (44), Mehmet Karakgöz (47) ile Mustafa Karagöz (42) gözaltına alındı.

Hatun Yalçın ve Özcan Bayraktaroğlu dışında 11 kişi tutuklandı, 9'u davanın ilk duruşması sonrası tahliye edildi.

Savcılık iddianamesine göre, Kızılay Sancaktepe Şubesinin kurulduğu 2007'den beri şubede görev yapan Emrah Aytar, kuruma ait resmi bir depo olmasına rağmen, babası ile birlikte 6-7 farklı depo kiraladı. Firmalardan gelen mont, kazak, pantolon gibi ürünlerin yüklü olduğu 100'ü aşkın tır bu depolara sevk edildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre depolara indirilen mallar, çeşitli semt pazarlarında satılmaya başlandı. Pendik ve Çekmeköy'ün yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve Kocaeli Kartepe'de de pazar tezgâhları kuruldu. Günlük 100-150 lira yevmiye ile çalışan 5-6 kişi ürünlerin satışını yaptı. Günlük toplanan 7-8 bin liralık hasılat ise İsmail Hakkı Aytar veya oğluna teslim edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir