• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
DARBECİNİN  BUMERANGI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Tüm dünyaya kendisini demokrasi abidesi olarak göstermeye çalışan ve her defasında hak ve özgürlüklerden dem vuran işgalci ABD, dünyanın gözleri önünde demokrasiye duydukları güven konusunda sınıfta kalarak itibarını yitirmiş durumda.

Özellikle Ortadoğu’daki İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada doğrudan veya dolaylı olarak darbe girişimlerinde bulunan ve İslam ülkelerindeki istikrarın yok olması için elinden gelen her türlü çabayı sarf eden işgalci ABD, benzer olayların kendi ülkesinde yaşanması ile şoka uğramış durumda.

BİDEN: ABD KONGRESİNİ BASANLAR 'YERLİ TERÖRİST'

İşgalci ABD’nin özellikle Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada yaptığı katliamlar, işgaller ve darbelere rağmen sesini çıkarmayan ABD başkanlığına seçilen Joe Biden ve zihniyetinin, tüm bu tahribatlara kıyasen çok basit olan ABD Kongresini basan Trump yandaşlarını “yerli terörist” olarak nitelemesi dikkatleri çekti. Ancak herkes tarafından çok iyi bilinmektedir ki Afganistan, Irak, Somali, Yemen ve daha sayamadığımız birçok ülkeyi açıkça veya gizliden altüst eden ve kendi istikrarı için özellikle İslam ülkelerine fesat tohumları eken işgalci ABD, sadece yerelde değil tüm dünya genelinde en büyük işgalci konumunda ve çok büyük katliamlara imza atmış ve atmaya devam etmektedir.

Kongre baskınının, Amerikan tarihinin "en karanlık" günlerinden biri olduğunu söyleyen Biden, "Onlar protestocu değildi, onlara protestocu demeyin. İsyancı bir kalabalıktı. Onlar, yerli terörist. (Trump) Başından bu yana demokratik kurumlarımıza topyekûn saldırı başlattı." ifadesini kullanmıştı.

ABD KONGRESİNİN İŞGALİ SIRASINDA ÖLDÜRÜLEN KADIN ESKİ İŞGAL ASKERİ ÇIKTI

Kongredeki olaylar sırasında polisin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ashli Elizabeth McEntee'nin özellikle İslam ülkeleri üzerine ölüm yağdıran ABD Hava kuvvetlerinde 12 yıl boyunca görev yapmış bir asker olduğu öğrenildi.

Başka ülkelere düzenlene saldırı ve işgallerde kullanılmak için eğitilen McEntee ve benzerlerinin şimdi de kendi ülkelerinde benzer girişimlerde bulunması da ibret verici.

35 yaşındaki McEntee'nin en son 5 Ocak'ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kimse bizi durduramaz. Fırtına geliyor ve 24 saatten az bir süre sonra DC'ye inecek. Aydınlık için karanlık." ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

TRUMP'IN GÖREVDEN ALINMA İHTİMALLERİ TARTIŞILIYOR

Göstericilerin Kongre binasını basması ve olaylar esnasında 4 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, tüm eleştiri okları Trump'a yöneldi. Demokrat birçok isim, Pence'e Anayasa'nın 25. ek maddesini kullanarak Trump'ı olanlardan sorumlu tuttukları Trump'ı bir an önce görevden alma çağrısında bulundu. 1814 yılında İngilizlerin işgal etmesinden sonra ilk kez Kongre baskını yaşayan ülkede, olayların başlıca sorumlusu olarak Başkan Donald Trump gösteriliyor.

Öte yandan ABD basınına konuşan bazı yetkililer de kabine üyelerinin bu maddenin devreye sokulup sokulmayacağına ilişkin görüşmeler yaptığını aktardı.

Trump’ın, başkent Washington'da toplanan 10 binlerce taraftarına yaptığı konuşmada, "Demokrasimizi savunmak için Kongreye gidin, ben de geleceğim." dediği ve daha sonra Beyaz Saray'a döndüğü ortaya çıktı. Trump'ın konuşmasının ardından Kongre binasına yürüyen on binlerce göstericiden yüzlercesi, Mike Pence başkanlığındaki oturumun yapıldığı binanın dışındaki polis barikatlarını aşarak içeri girdi.

ABD'DE KABİNEDEKİ İSTİFALAR SÜRÜYOR

Çarşamba günkü Kongre baskınının ardından, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews, Beyaz Saray Sosyal İşler Müdürü Rickie Niceta ve Melania Trump'ın Özel Kalem Müdürü Stephanie Grisham istifa etmişti.

Önceki gün de bir dönem Trump'ın Özel Kalem Müdürlüğünü de yapan ve şu anda Trump'ın Kuzey İrlanda Özel Temsilcisi olan Mick Mulvaney ve Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Matt Pottinger istifalarını duyurmuştu.

Ulaştırma Bakanı Elaine Chao'nun ardından dün, Eğitim Bakanı Betsy DeVos da Trump'a gönderdiği istifa mektubunu yayımladı. Trump'ı tansiyonu yükseltmek ve Kongre baskını için insanları kışkırtmakla suçlayan DeVos, "Sizin söylemlerinizin olaylar üzerindeki etkisi konusunda şüphem yok ve bu benim için patlama noktası oldu." dedi.

Öte yandan Amerikan basınına yansıyan iddialara göre, Beyaz Saray'daki başka isimler de istifalarını açıklamayı planlıyor.

İddialara göre, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Beyaz Saray Özel Kalem Yardımcısı Chris Liddell da görevinden ayrılmayı düşünen diğer isimler arasında yer alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir