• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Diyarbakır'da asfalt üretim kapasitesi 3 kat arttırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere araç filosuna kattığı 6 yeni greyderin tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtım programında konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yeni inşa edecekleri asfalt plentinin hizmete girmesiyle üretim kapasitesini 3 kat artıracaklarını belirtti.

Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Makine İkmal Müdürlüğü’nde yapılan tanıtım açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Kendal Okutucu, 2021 yılında kırsal mahallelerin yollarına yaklaşık bin bin 150 kilometre sathi kaplama asfalt sermeyi hedeflediklerini ifade etti.

Okutucu, merkez ilçelerin mevcut ve yeni imar yollarına 700 bin ton sıcak asfalt çalışması hedefi ile rekor derecede yol yapım çalışmalarını gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Okutucu’nun ardından söz alan Diyarbakır AK Parti Milletvekili Oya Eronat ise bugün gerçekleşen yatırımın Diyarbakır’a yapılan hizmetin resmi olduğunun altını çizerek daha önce yol yapım çalışmalarıyla ilgili muhatap bulamadıklarını, bugün ise vatandaşlarla istişarede bulunabildiklerini aktardı.

"2020’de kent merkezinde 50 kilometre yol inşa ettik"

Katılımcılara hitapta bulunan Karaloğlu, bir kenti kent yapan en önemli unsurun yollar olduğunu ve bu yolların kalitesinin kentin değerini ortaya çıkardığını söyledi.

Şehirde yaşayanlar olarak ortak kullanılan en önemli hizmetin yol olduğunu hatırlatan Karaloğlu, "Onun için belediyelerinde en önemli görevi yoldur. Yeni yol, cadde, bulvar açmak ve mevcut yolları kullanılır halde tutmak ve vatandaşın istifadesine sunmak belediyeciliğin en önemli görevlerinden bir tanesidir. 2020 yılında şehir merkezinde yeni cadde olarak 50 kilometre yol inşa ettik." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Karaloğlu, "Bugün 6 greyder bir de yükleyiciyi hizmete alma törenindeyiz. Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda elinde mevcut greyder sayısı 10'dur. 6 ilave ettiğimizi düşünürseniz yüzde 60 greyder filomuzun büyüdüğünü görürsünüz. Bu şu anlama geliyor, kırsalda özellikle yapmış olduğumuz, reglaj, asfalta hazırlık ve karla mücadelemiz çalışmalarımızda elimizin daha güçlü olduğunu görürsünüz" ifadelerini kullandı.

"Yeni asfalt plenti saate 240 ton üretim yapacak"         

Şu an sıcak asfalt serme noktasında saate 120 ton asfalt işleyebilen plentlerinin mevcut olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Yakın zamanda yeni bir ihaleyle saate 240 ton asfalt işleyebilecek kapasiteye sahip yeni bir asfalt plenti alarak kapasitemizi 3 kat artırmış olacağız. Bununla beraber artık işimizi kendi imkânlarımızla yapmış olacağız. İnşallah önümüzdeki dönem yeni kamyon, greyder ve silindirlerle makine parkımızı güçlendirmeye ve Diyarbakır’a hizmetin en iyisini yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Diyarbakır’ın önümüzdeki 50 yıllık içme suyu sorununu çözüyoruz"

Diyarbakır’ın içme suyu ana barajdan arıtma tesisine olan 2’inci terfi hattı ve pompa istasyonunun ihalesinin 16 Şubat'ta yapılacağını söyleyen Karaloğlu, "Bu çalışmayla Diyarbakır’ın önümüzdeki 50 yıllık içme suyu problemini çözeceğiz. Çalışmanın tamamlanmasıyla kent merkezi ve 17 ilçemiz kaliteli içme suyuna kavuşacak." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Karaloğlu ile katılımcılar yeni araç filosuna katılan greyderleri inceleyerek ilgili personelden bilgi aldı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir