• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
İmran Han: "Keşmir'in durumu Filistin gibi, İsrail'i tanımayacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonistlerin Filistin’de süren uygulamalarını eleştiren İmran Han, Pakistan'ın Siyonistleri tanıyamayacağını söyledi. Pakistan Başbakanı Han, “Keşmir’deki durum, Filistin’deki durum ile tamamen aynı. İsrail’in Filistin topraklarını ele geçirmesini kabul edersek, o zaman Hindistan’ın Keşmir’de yaptıklarını da kabul ederiz, böylece ahlâki konumumuzu tamamen yitirebiliriz” ifadelerini kullandı.

İmran Han, Filistin konusuna bakışlarını Muhammed Ali Cinnah’tan şu ifadeleri alıntılayarak özetledi: “Filistin halkına yapılan haksızlık kaldırılmadıkça ve Filistin halkına vatan verilmedikçe Pakistan İsrail’i tanımayacak.

"Kimse İsrail konusunda bize emir veremez"

Öte yandan İmran Han’ın Din İşleri Danışmanı ve Pakistan Ulema Meclisi Başkanı Mevlana Tahir Eşrefi'de konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Tahir Şerefi şunları söyledi:

“Pakistan küçük bir ülke değil. Biz nükleer bir gücüz. Güçlü bir ordumuz ve güçlü bir ulusumuz var. Kimse bize İsrail ile ilişki kurmamız konusunda emir veremez. Pakistan herhangi bir Müslüman ülkenin baskısı altında değil. Bazı Yahudi ve Hint medya organları Müslüman ülkelerle ilişkilerimize zarar vermek için bize karşı bu tür (Pakistan’ın İsrail ile ilişki kuracağı) bir propagandayı yayıyor. Başbakanımız İmran Han defalarca Filistinlileri memnun edecek bir uzlaşı olmadığı sürece İsrail ile bir ilişki kurma planını reddetti” 

"Nükleer bir gücüz"

“Pakistan küçük bir ülke değil. Biz nükleer bir gücüz, güçlü bir ordumuz ve milletimiz var. Kimse bize İsrail ile ilişki kurmamız için emir veremez. Gelecek günlerde daha fazla iyi haberler duyacaksınız. Herkes Müslüman karşıtı unsurların birliğimizi istemediğini biliyor. Onlar tıpkı Suriye, Irak, Yemen, Libya ve Afganistan’daki gibi Pakistan’da da istikrarı zedelemek için ellerinden geleni yaptılar. Fakat kararlı ordumuz ve güçlü ulusumuz ile tüm şeytani planları başarısız oldu”

"Hindistan IŞİD'i finanse ediyor"

"Hindistan, Afganistan’da ve Pakistan’da IŞİD'i finanse ediyor ve Müslüman ülkeleri terör örgütleri aracılığıyla istikrarsızlaştırmak istiyor. IŞİD, Pakistan Talibanı (TTP), El Kaide ve farklı terör örgütleri masum insanları öldürüyor. (Terör örgütleri) Onlar kendilerini İslâm ile bağdaştırıyor. Fakat onların ne İslâm ne de Müslümanlarla alakası var. Gerçek bir Müslüman asla masumları öldürmez."

"Hindistan öldürüyor"

“Hindistan’da masum Müslümanlar ve farklı azınlıklar öldürülüyor. Fakat Batı dünyası ve özellikle BM ve farklı uluslararası örgütler buna sessiz. Bu Batılı ülkeler çifte standart izliyor. İnsan hakları hakkında konuşuyorlar, fakat Hindistan’da, Keşmir’de ve farklı ülkelerde ölen Müslümanlar hakkında konuşmuyorlar”
Kaynak: Referans medya

Bu haberler de ilginizi çekebilir