• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Adıyaman Belediyesi en düşük maaş miktarını 3 bin 500 lira olarak belirledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, yaptığı açıklamada, en düşük maaşı alacak personelin 3 bin 500 lira ücretle çalıştırılacağını ifade etti.

Kılınç, "Belediyemiz bünyesinde görev yapmakta olan personellerimiz arasında ücret farklılıklarını azaltma adına işyeri iş sözleşmelerinde revizyon yapıyoruz." dedi ve şunları ekledi:

"Belediyemiz bünyesinde farklı dosyalarda işe alımı gerçekleşen personelleri sendika toplu iş sözleşmelerine tabi olmalarının önünü açmış bulunmaktayız. Belediyemiz bünyesinde alt işveren ihalesinde istihdam edilen kardeşlerimizin toplu iş sözleşmesi yapılabilmesi için alt işveren şirketinin ilgili yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Personellerimize yapılacak olan toplu iş sözleşmelerinde eğitim skalası ve derece kademe skalası gibi yeni kazanımlar elde etmelerini sağlıyoruz. Yine belediyemiz bünyesinde görev yapmakta olan kadro pozisyonu ne olursa olsun tüm işçi kardeşimizin faydalanabileceği yardım fonunu oluşturma çalışmalarımız başlamış bulunmaktadır. Bahsettiğimiz düzenlemelerden sonra işçi arkadaşlarımızın en düşük maaşı artı sözleşme gelirleri 3 bin 500 liranın üzerinde olacaktır." (İLKHA)

 

 

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir