• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Van Büyükşehir Belediyesinin alacağı 70 personel için kuralar çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesinin Youtube, Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarından canlı olarak yayınlanan kura çekimi, yerel ve ulusal basın mensuplarınca da takip edildi.

Büyükşehir Belediyesinde yapılan kura çekimi, Van 1. Noteri Betül Tortamış tarafından gerçekleştirildi. Başvuru sonrası kabul edilen adaylar arasında yapılan kura çekiminde 65 otobüs-kamyon şoförünün 4 katı olan 260 kişi belirlenirken, 5 iş makinesi operatörü için ise açık iş sayısının 4 katı olan 20 kişi kura ile belirlendi. İsimleri kurada çıkan adaylar ileri bir tarihte uygulamalı mülakata tabi tutulacak.

Kura çekiminde konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan, kuraların son derece şeffaf bir şekilde yapıldığını belirterek en ufak bir şüpheye dahi mahal vermediklerini söyledi.

Başvuruları kabul edilenler arasında kura çekimi yapıldığını belirten Doç. Dr. Ali Özvan, şunları söyledi:

Malumunuz olduğu üzere daha önce şeffaflık ilkesi çerçevesinde ilan edilen şartlarda mailden başvuruları alınan kişiler üzerinden bir değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmeler neticesinde sabıka kaydı, 5 yıllık ehliyet, 30-40 yaş aralığı, lise diploması, operatörlerimiz için ortaokul diploması ve askerlik ve ilan tarihi itibari ile Van ili sınırlarında ikamet etme gibi şartlar komisyonumuzca dikkatle incelenerek olası gözden kaçırmalara da müsaade etmemek için büyük gayret saf edildi.

Yine şeffaflık ilkesi çerçevesinde başvuruda bulunan adaylarımıza 5 günlük itiraz süresi verildi. Yapılan itirazlarda gözden kaçmış olan unsurlar değerlendirilerek 65 otobüs-kamyon şoförü için kuraya katılmaya hak kazanan 607 kişi, 5 iş makinası operatörümüz için de 73 kişi şartları sağlayarak kuraya girme hakkı kazandı.

Bu arada kura çekimi belediyemizin sosyal medya hesaplarında canlı olarak verilmektedir. Yine yerel ve ulusal basın mensuplarımız ile komisyon üyelerimiz huzurunda kuramız gerçekleşmektedir. Sonuçların ilimiz ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum.

Kura sonucunda isimleri çıkan adaylar kısa sürede Van Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde duyurular kısmında yayınlanacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir