• DOLAR 32.511
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2485.032
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yazılı bir açıklama yaparak, dünyanın çeşitli ülkelerinde pandemi konusunda kritik tablolar görülürken Türkiye'nin süreci başarıyla yönetmeye devam ettiğini söyledi.

Aşılamanın başlamasının önemine değinen Baran, koronavirüs aşısı konusunda hizmet sektörüne öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti.

Hizmet ana sektörü altında faaliyet gösteren restoran, lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerin salgın sürecinde zor günler geçirdiğini belirten Baran, faaliyetleri İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile gel-al ve paket servis ile sınırlandırılan ve hükümet destekleri ile ayakta durmaya çalışan yeme-içme sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Sektörün HES kodu ile yeniden faaliyete geçme talepleri olduğunu hatırlatan Baran, "Sağlık sektörü çalışanları ve 65 yaş üstü risk gruplarının yanı sıra hizmet ana sektörü altında faaliyet gösteren ve ciddi ölçüde ciro kaybı yaşayan işletmelerin çalışanlarının aşılanması ve müşterilerin de HES kodu ile işletmelere alınması, hem ticari hayatın devamı hem de sosyal hayata katılma konusunda çekimser davranan vatandaşlar açısından destekleyici olacaktır " diye konuştu.