• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Beypınar Göleti ile 3 bin dekar arazi suya kavuşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantıda, hayata geçirilecek bazı projelerle ilgili muhtarlara bilgi verdi.

Muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Çalık, Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerinin Beypınar Göleti'yle ilgili sahada su ölçüm verilerini aldığını anımsattı.

"Beypınar Göleti ekonomiye yıllık 3 milyon 675 bin lira katkı sunacak"

Çalık, yaklaşık 15 yıldan beri devam eden Beypınar Göleti'ne dair talep ve sorunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya gelişinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye talimatıyla son bulduğunu ve şu anda projenin ihale aşaması olduğunu söyledi.

Çalık, "Beypınar Göleti bölgede yaklaşık 3 bin dekar araziyi suya kavuşturacak ve yıllık ekonomiye 3 milyon 675 bin lira katkı sunacak. 2021 yılı ek yatırım programına alınması için çalışmalar sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şilan Barajı ile ilgili ölçümler yapılacak"

Muhtarların sulamayla ilgili bütün taleplerini aldıklarını ve bununla ilgili çalışmalara başladıklarını dile getiren Çalık, "Muhtarlarımızın sulamayla ilgili bir talebi daha var. Şilan Barajı'yla ilgili muhtarlarımız talepte bulundu. Bununla ilgili DSİ ile yaptığımız görüşme kapsamında bir ölçüm çalışması başlatılacak. Randıman durumu ve ne kadar alanın sulanabileceğine bakılacak. Onunla ilgili çalışmalar da devam edecek" diye konuştu.

Milletvekili Çalık, 24 Ocak depremi sonrasında TOKİ, AFAD, Çevre ve Şehircilik tarafından bölgede devam eden çalışmalarla ilgili de muhtarlara bilgi verdi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir