• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine yeni başhekim atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Vural'ın daha önce İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Şefliği yaptığı belirtildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Vural'ın, endokrin cerrahi, guatr, pankreas, böbrek üstü bezleri ve kanser cerrahisinde çalışmalar yaptığı ifade edildi.

Vural, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atandım. Mesleki ve idareci tecrübelerimi Siirtli hemşerilerime aktarmayı ve başarılı olmayı dilerim. Hemşerilerimin desteği önümüzü açacaktır. İnşallah." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Selahattin Vural kimdir?

Siirt'in Tillo ilçesinde 1954 yılında doğan Prof. Dr. Selahattin Vural, bir yıl hariç eğitim hayatını Siirt dışında tamamladı.

İlk, orta ve lise eğitimini babasının işi gereği Hakkâri'de bitiren Vural, tıp öğrenimi ve uzmanlık eğitimini Van, Ankara ve İstanbul'da tamamladı.

1977 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Vural, 1981 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haseki Hastanesi'nde ihtisas yaptı.

1982'de Şanlıurfa Viranşehir Devlet Hastanesi'nde ilk görevine başladı. 1986'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Lütfi Kırdar Kurucu Başhekim Yardımcısı oldu.

1997 yılında Roma Üniversitesinde fıtık cerrahisi, 1998 yılında Almanya Köln Üniversitesinde damar cerrahisi, 2001 yılında Californiya Üniversitesi San Fransisco'da Endokrin Kanser Cerrahisinde araştırmacı hoca olarak çalışmalar yaptı.

Prof. Dr. Vural, en son Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyordu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir