• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Valiliğinden yardım talep eden aile hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan araştırma sonucunu paylaştı.

Valilik açıklamasında, “Kuzey Irak Erbil merkezli bir internet haber sitesinde yayınlanan ve sosyal medya üzerinden paylaşımı yapılan; K.Y isimli vatandaşımızın ‘Eşim hastalığından dolayı çalışamıyor. Ailemizde çalışabilecek kimse yok. Eşimin ilk eşinden 6 çocuğu var. Kumam vefat etti. Benim bir çocuğum var. Onlarla birlikte 7 çocuk, ben ve  eşim ile birlikte 9 kişiyiz. Bize şu ana kadar ne valilikten, ne de Belediyeden yardım eden olmadı.’ şeklindeki haber üzerine İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü nezdinde K.Y’nin eşi M.Ş.Y hakkında inceleme yapılmıştır.” denildi.

Aileye şu ana kadar yaklaşık 20 bin lira aynı ve nakdi yardımın yapıldığı aktarılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan inceleme sonucu 400 TL kira karşılığı müstakil bir evde ikamet ettikleri, kendisi, eşi ve 6 çocuğu ile birlikte aynı evde 8 kişi kaldığı, boşandığı eşi Ç.Ç’nin iddia edildiği gibi vefat etmediği ve 4 çocuğunun da anneleri ile birlikte kaldığı, iddia edildiği gibi baba M.Ş.Y’nin çocuklara bakmadığı, M.Ş.Y’nin şeker ve kalp hastalığından dolayı yüzde 61 oranında engelli olduğu, eşi K.Y’ye düzenli olarak Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce bin 100 TL destek yardımı yapıldığı, SYDV tarafından engelli aylığı, elektrik tüketim desteği, kömür yardımı, şartlı  eğitim ve sağlık yardımlarından faydalandığı, aileye bugüne kadar 19 bin 611 TL ayni ve nakdi yardım yapıldığı tespit edilmiştir.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir