• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Bağlar Belediyesi'nden tutuklu ve hükümlülere nikah kolaylığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli suçlardan dolayı ceza ve tutuk evlerinde kalan tutuklu ve hükümlülerin nikahlarını kıyan Bağlar Belediyesi, 2020 yılında 20 çiftin nikah işlemleri ceza ve tutuk evlerinde gerçekleştirildi.

Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürü Handan Eker Taşkent, evlenmek için başvuran çiftlerin işlemleri tamamlandıktan sonra beraberindeki ekiple ceza ve tutuk evlerine giderek yasal prosedür çerçevesinde çiftlerin nikahını kıydıklarını bildirdi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanması yönünde kendilerine talimat verdiğini belirten Taşkent, bu yüzden pandemi sürecinin dezavantajlarına rağmen 2020 yılında bin 500 çiftin nikahını kıyarak ciddi bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Tutuklu ve hükümlüler için özel hizmet

Ceza evlerine giderek orada kalan hükümlü ve tutukluların nikah işlemlerini tamamladıklarını kaydeden Taşkent, "Belediyemize başvuran çiftlerin önce taleplerinin uygun olup olmadığını inceliyoruz, daha sonra pandemi sürecinden kaynaklanan tüm önlemleri yerine getirerek nikah kıyma işlemlerini yerine getiriyoruz. Ailelerin belediyemizden memnun bir şekilde ayrılması için ne gerekiyorsa yapıyoruz." dedi.

Taşkent, "Bu konuda zaten Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı var. Hükümlü ve tutukluların durumu biraz da özel. Başvurularını aldıktan sonra kendimiz ceza ve tutuk evlerine giderek nikah işlemlerini tamamlıyoruz. 2020 yılında 20 tutuklu ve hükümlünün nikah işlemlerini yerine getirdik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir