• DOLAR 32.528
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2435.433
  • ...
Müslüman kamuoyu mesajını verdi: BAŞÖRTÜSÜNE YASAL GÜVENCE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

CHP'li Fikri Sağlar'ın başörtülü hâkimlere yönelik sarf ettiği sözlere tepkiler dinmiyor. Hukukçu, STK ve siyasilerin ardından sosyal medyada da ciddi tepkiler gösterildi. Binlerce sosyal medya hesabından atılan mesajlarda; CHP zihniyetinin değişmediği bundan dolayı başörtüsünün anayasal güvence altına alınması gerektiği vurgulandı.

Sağlar'a tepki gösteren sosyal medya hesaplarında, CHP ve uzantılarının bu cesareti başörtüsü takma özgürlüğünün anayasal güvence altına alınmamasından kaynaklandığı belirtildi. Eski Kültür Bakanlığı ile Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini üstlenen ve hâlen CHP Parti Meclisi Üyesi olan Fikri Sağlar, katıldığı bir televizyon programında başörtülü hakimlerin tarafsız olamayacağını ileri sürerek nefret söyleminde bulunmuştu. Sağlar, “Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” diyerek kamuoyunun ciddi tepkisini çekmişti.

Bazı CHP’liler devamlı olarak, ‘biz artık İslami değerlerle uğraşmıyoruz, isteyen istediği yerde başörtüsü takabilir’ gibi ifadeleri ileri sürse de bilinçaltındaki düşünceler bazen Fikri Sağlar gibi CHP’lilerin ifadeleriyle ortaya çıkıveriyor. Bu da CHP zihniyetinin değişmediğini, ilk fırsatta yine fabrika ayarlarına döneceğine işaret ediyor. Kemalist dönemin baskılarına maruz kalmış vatandaşlar bundan dolayı eski günlere geri dönmemek için başörtüsü meselesinin anayasal güvence altına alınması gerektiğine dikkat çekiyor.

Hükümetten şimdiye kadar buna yönelik bir adım atılmamış olsa da Müslüman kamuoyu çağrısını yineliyor: Başörtüsüne anayasal güvence şart! çağrısı yapıyor.

SOSYAL MEDYADAN İKTİDARA ÇAĞRI

BaşörtüsüneAnayasalGüvence tagına yazan binlerce sosyal medya kullanıcısı insani ve İslami hakların devamlılığına anayasal güvence istiyor. İşte atılan mesajlardan bazıları: 

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak SAĞLAM

Toplumun temel değerlerine karşı savaşı siyaset addeden yasakçı zihniyet yeniden hortladı. Halkın inanç ve medeniyet değerlerine karşı muhalefet yapılamaz. Muhalefet yapılacaksa, siyasi alandaki yanlış icraata karşı yapılır. #BaşörtüsüneAnayasalGüvence ivedilikle sağlanmalıdır.

HÜDA PAR Kadın Kolları

Bu ülkenin bir ayıbı olarak hala kadınların başörtüsü özgürlüğü önündeki engelleri/riskleri konuşuyoruz. Müslüman ülkede Müslüman kadınların bu haklı endişelerini ortadan kaldıracak adımları neden atmıyoruz?! Bunca yıl beklemek yetmez mi? #BaşörtüsüneAnayasalGüvence hemen, şimdi!

HÜDA PAR Genel Başkan Danışmanı Dr. Halef YILMAZ

Ülkenin güvencesi ve mayası manevi değerleri ve bu değerlerin korunması için yüzyıllardır birbirine hürmetle sahip çıkan Ümmet anlayışıdır. Ayyaş takımının ülkeye kaybettirdiği 80 yılın ve Allah için verilen canlara ihanetin hesabı sorulmayınca azdılar. #BaşörtüsüneAnayasalGüvence

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin

Askeri ve oligarşik vesayetin geriletildiği bir dönemde başörtüsü bile tartışma konusu yapılıyorsa eksik olan bir şey var. O eksiklik, iktidarın fiili kazanımları yasal ve anayasal güvenceye kavuşturmakta hala adım atmamış olmasıdır.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal ELİBÜYÜK

Son yıllarda başörtüsüyle ilgili önemli mesafe alındı. Ancak bu mesele güvenceye alınmadıkça birileri tarafından kaşınmaya, gündeme getirilmeye devam edilecektir. Kemalist zihniyetin başörtüsü düşmanlığına en güzel cevap;  #BaşörtüsüneAnayasalGüvence sağlamak olur.

Peygamber Sevdalıları Vakfı

İslam’ın kutsallarına, Müslüman kadının tesettürüne hakareti kabul etmemek, bu küstahlığı lanetlemek, telin etmek her iman ehli Müslümanın görevi, sorumluluğudur. Bu ilahi sorumluluğu yerine getirelim ki Allah’ın huzurunda mahcup olanlardan olmayalım. Biz Peygamber Sevdalıları olarak dinimize küfredilmesine asla sessiz kalmayacak, her platformda din düşmanlarının çirkin yüzlerini deşifre edecek, Müslüman halkımızı onları mahkûm etmeye çağıracağız.

Yazar Sait ŞAHİN

Bu ülkenin birliğinin ve huzurunun en önemli zeminlerinden biri, başörtüsü ve diğer hakların özgürlüğü meselesidir. Ülkede birlik ve huzur isteniyorsa, #BaşörtüsüneAnayasalGüvence sağlanmalıdır.

Yazar Mehmet Ali Gönül

Fikri Sağlar olayı, iktidarın aklına yasal güvence fikrini getirtmez. Zira iktidar çok yorgun. UYUYOR! Başörtüsü düşmanları ise her fırsatı değerlendiren UYANIKlardır.

Yazar Dr. Abdulkadir Turan

Saldırıya uğrayan haklar, en çok yasal güvence gerektiren haklardır. #BaşörtüsüneAnayasalGüvence

Yazar Mustafa Karakaş

Bu ülkede CHP varsa -ki var- #BaşörtüsüneAnayasalGüvence sağlanmalıdır. Anlayana söyleyeceklerim bu kadar. Şu resmi bir daha görmek ve yaşamak istemiyoruz

İttihadul Ulema Üyesi Molla Cemal ÇINAR

Tesettür bir kültürel faaliyetler üstü, ilahi bir emirdir. #BaşörtüsüneAnayasalGüvence

Seyyid Şeyhmus Uğur

İslam güzel ve hayırlı işlerde istikrar ve kalıcılığı esas alır. Bu yüzden iktidar başörtüsü meselesini istikrar ve daimi bir güvenceye bağlamalıdır. İstikrar ve devamlılığı olmayan ameller/yasalar  bereketsizdir.

Ahmet Aktaş

Başörtüsü mücadelesi bir mihenktir. Asla gevşeklik gösterilmeyecek bir mücadeledir. #BaşörtüsüneAnayasalGüvence

Mehtap Karakaya

Geçmişe özlem duyan yasakçı zihniyeti devam ettiren şahıslara yönelik bu gibi tedbirlerin mutlaka alınması lazım. #BaşörtüsüneAnayasalGüvence

Yusuf Özdaş

Müslüman bir ülkede #BaşörtüsüneAnayasalGüvence istemek ne kadar garip

Rahmet Pınarı

Başörtüsü Anayasal Güvence altına alınmadığı müddetçe başörtülülere yapılan haksızlıkları gazetelerin 3. sayfasında görme ihtimali her zaman var.

Mustafa Coşkun

Bir baba olarak kız çocuklarımın, #BaşörtüsüneAnayasalGüvence istiyorum.

HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu

Bir İslam memleketinde başörtüsüne karşı çıkmak İslamofobi olup patolojik bir ruh halidir. Başörtüsü Anayasal güvence ile yasa altına alınmalıdır.

Hüseyin Üzüm

Bu ülkede başörtüsü düşmanlığı hiç bitmeyecek! İşte bu yüzden başörtüsünün dokunulamaz bir hak olduğu Anayasaya eklenmeli. Anayasal güvence sağlanmadan başörtüsü düşmanları, başörtüsüyle uğraşmayı bırakmayacaklar!

Yunus Yılmaz

Tekrar hortlayan CHP zihniyeti gösteriyor ki bir an evvel #BaşörtüsüneAnayasalGüvence getirilmelidir. Aksi takdirde iktidarın el değiştirmesi ile birlikte tekrardan başörtüsü yasaklarının gelmesi işten bile olmayacaktır. "Hakların garantörü şahıslar değil anayasa olmalıdır."

Hamdullah ER

Halkının yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ülkede hala #BaşörtüsüneAnayasalGüvence istemek bile büyük bir utançtır. Halkının yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ülkede hala başörtüsüne düşmanlık yapabilme cesareti gösterebilen bir avuç azgın azınlığın varlığı tarifsiz utançtır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir