• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Meclisi basma girişiminde bulunan Trump destekçilerine polis engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de Donald Trump yanlıları Washington’daki gösteride etrafa saldırdı. Meclis binasına yürümek isteyen göstericilere karşı polis gaz bombası kullandı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre; Washington’a gelen Trump’ın destekçileri arasında milis ve aşırı sağcı grupların üyeleri de var. Bu gruplar arasında bazılarının zırhlı yelekler giydiği gözlendi.

Trump yanlılarının kongre binasının kapılarını kırarak içeri girildiği duyuruldu

Washington polisi, Proud Boys adlı aşırı sağcı grubun lideri Enrique Tarrio’nun kente girişini yasaklamıştı. Tarrio Pazartesi günü mülke zarar verme ve ateşli silah mermisi bulundurmaktan dolayı tutuklanmıştı. Tarrio çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Beyaz milliyetçiliğini savunan grubun diğer üyeleriyse Kongre binası önünde toplandı.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, eylemler nedeniyle 4 bine yakın polis memuru ve kentin Ulusal Muhafız Birliği’nin 300 üyesi seferber edildi.

Polis protestoculardan Washington’a silahlarını getirmemelerini istemişti. Salı akşamı Beyaz Saray yakınlarındaki Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Önemlidir) Caddesi’ne girmek isteyen Trump destekçilerini polis biber gazı ve coplarla engelledi. Çıkan kargaşada bazı polis memurlarının yaralandığı ve Salı gecesinden Çarşamba sabahına kadar 10 kişinin tutuklandığı bildirildi.

ABD'de başkan Trump'ın mitingi sonrası sokaklar karıştı!

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir