• DOLAR 32.518
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2502.424
  • ...
BBC'nin başına Goldman Sachs kökenli bankacı getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sharp, Muhafazakar Parti'ye 400 bin sterlinden (yaklaşık 4 milyon TL) fazla bağış yaptı (İngiltere Merkez Bankası)
Eski Goldman Sachs bankacısı Richard Sharp'ın BBC'nin yeni başkanı olacağı açıklandı.

Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın bir dönem finans devindeki patronu olduğu belirtilen Sharp eşit ücret, siyasi yayın kapsamı ve ücretsiz televizyon lisanslarının geleceği hususlarında tahkikle karşı karşıya olan kurumun yönetimini devralacak.

BBC'ye göre eski finansçı, geçen yılın büyük kısmında Sunak'a ücretsiz danışmanlık yaptı. Sharp'ın Maliye Bakanlığı'ndaki pozisyonundan ayrıldıktan sonra gelecek ay yeni görevine başlaması bekleniyor.

Seçim Komisyonu kayıtları, Sharp'ın 2001'den bu yana Muhafazakar Parti'ye 400 bin sterlinden (yaklaşık 4 milyon TL) fazla bağışta bulunduğunu gösteriyor.

Hükümetin tavsiyesi olmak kaydıyla kamu yayıncısının yeni başkanlarını resmi olarak Kraliçe atıyor.

Daha önce bu makamla ilişkilendirilen isimler arasında eski maliye bakanı George Osborne ve The Daily Telegraph'ın eski editörü Charles Moore yer alıyordu. Ancak Moore, kendi isminin makamla ilişkili değerlendirilmesini istememişti.

Sharp şimdi, Kovid krizi sürecinde Beeb'in (BBC'nin sesli asistanı - ed.n.) randımanının gözetimini üstlenecek ve Netflix gibi dijital yayın platformlarına karşı seyirciyi elde tutma mücadelesi verecek.

Yeni başkan, BBC'nin başında 4 yıl geçirdikten sonra şubatta görevden ayrılacak İngiltere Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı David Clementi'nin yerini alacak.

Clementi, BBC'nin eylülde göreve başlayan yeni genel müdürü Tim Davie'yi işe almıştı. Yeni başkan, BBC'nin ticari kolu BBC Studios'un eski genel müdürü Davie'yle yakın çalışacak.

Eylülde görevi Lord Tony Hall'den devralan Davie, şirketin "aciliyetle" reformları sürdürmesi gerektiğini ifade etmiş, BBC'nin "evrensel bir kamu hizmeti" sağlaması gerektiğini vurgulamıştı.

Davie, sosyal medyadaki önyargı suçlamaları üzerine tarafsızlığa odaklanacağına dair sözlerini yineledi. Genel müdür, çalışanlara "Sabit fikirli köşe yazarı veya sosyal medyada partizan kampanyacı olmak istiyorsanız... BBC'de çalışmamanız gerekir" dedi.

Hükümet lisans ücreti ödenmemesini suç kapsamından çıkarma planlarından yakın zamanda vazgeçmişti. Öte yandan haberler, 10 Numara'nın BBC'nin imtiyazı 2027'de yenilenirken lisans ücretini kaldırıp üyelik tarzı bir model getirip getirmemeyi halen değerlendirdiğini gösteriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir