• DOLAR 32.52
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2426.31
  • ...
Madde bağımlılarının mesken tuttuğu inşaat mahalle sakinlerini tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 14 yıl önce Kayapınar ilçesi Peyas mahallesi 285. Sokakta inşa edilen 6 katlı bir binanın farklı nedenlerden dolayı kaba haliyle kalmasını fırsat bilen madde bağımlıları, fuhuş çeteleri ve hırsızlar terkedilmiş binayı mesken tuttu.

Söz konusu binanın içinde resmen kendilerine ayrı bir dünya kuran madde bağımlılarının yanı sıra hırsızlık, kapkaççılık, torbacılık, fuhuş ve adam yaralama gibi birçok suça karışanların varlığından endişe duyan mahalle sakinleri, şikayetlerini dile getirmekten dahi korkuyor.

 

Mahalle sakinleri, emniyet birimlerinin bu bina ve çevresinde yaptığı denetim ve kontrollerin yetersiz kaldığını belirterek sorunun bir an önce kalıcı çözüme kavuşturulması gerektiğini belirttiler.

Çevre esnaflarından A.Ç, "2008 yılından beri bu yapı metruk olarak var. Ben burada bir esnaf olarak, yaşanan olumsuzluklara elimden geldiğince müdahale etmeye çalışıyorum. Ne kadar madde bağımlısı varsa bu binayı mesken edinmişler. Biz burada en fazla kendimizi ve komşularımızı koruyabiliyoruz." şeklinde konuştu.

"15 yaşlarında madde bağımlısı kız çocukları dahi bu binayı kullanıyor"

Söz konusu binanın kamuya vakfedilerek topluma fayda sağlayacak bir adrese dönüştürülmesi hususunda önerisini dile getiren A.Ç, "Şu an hazır kayyum varken burasını Yeşilay binası, sağlık ocağı veya anaokulu gibi halkın faydasına sunmalıdır. Çevrede bulunan halk ve esnaf olarak zor durumdayız. Dükkân ve daire girişlerindeki güvenlik kameralarımız olmasa burada daha çok tehlike saçarlar. Tabi kameralar da belli bir yere kadar bizi koruyor." ifadelerini kullandı.

Madde bağımlılarının kullandıkları uyuşturucunun etkisinde kalarak çevredekilere şiddet uygulayabildiğini hatırlatan A.Ç., "Validen, Kaymakamdan ve belediyeden rica ediyoruz bu binaya ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Yaklaşık 5 yıl önce 15 yaşlarında kız çocuğunun da burada madde kullandığına tanık oldum. Müdahale etmek isterken çevremdekiler bana engel oldu. Çünkü bizim de burada can ve mal güvenliğimiz yok. Polisi aradık onlar gelip müdahalede bulundular." dedi.

"Emniyet birimlerinin müdahalesi yetersiz kalıyor"

A.Ç., "Burada sadece madde kullanılmıyor, çevredeki site sakinleri burada fuhuş yapıldığını da görmüşler. Biz burada genç bir kızın madde bağımlısıyla içeri girdiğini gördük. Müdahalede bulunmak isterken madde bağımlısı adam havaya iki el ateş ederek bizi geri püskürttü. Aynı zamanda çevredeki kapkaç olaylarını da buradaki madde bağımlıları yapıyor. Bundan dolayı her gün mutlaka polis geliyor. Madde bağımlısının ne yapacağı belli olmaz. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan yetkililerin gerekli müdahale bulunarak tedbirleri almalarını istiyoruz." diye belirtti.

Söz konusu binanın ev sahibi ve müteahhit arasında çıkan anlaşmazlık sonucu kaba inşaat halinde kaldığını söyleyen mahalle sakinlerinden B.Y., "Bu mahallede ikamet ettiğim 10 sene içerisinde hırsızlık, tecavüz, torbacılık gibi birçok kötülük bu inşaatta mevcut ve gerek mahallemizden gerekse diğer mahallelerden ne olduğu belirsiz ne kadar insan varsa hepsi buraya geliyor. İnşaatın içinde bu saydığım kişiler rahatlıkla istediği her şeyi yapabiliyorlar." şeklinde konuştu.

"Bu binada tacizcilerin elinden kurtulmak isteyen bir bayan intihar etti"

Geçmişte yaşanan acı hadiselere de değinen B.Y., "Bu arada tecavüz olayları yaşandı. Bir bayan tacizcilerin elinden kurtulmak için kendini inşaattan atarak intihar etmişti. Mahalle sakinleri her gün polisi arıyor. Onlar da artık bu duruma alıştıkları için olsa gerek, ilk çağrıda değil de sonraki çağrılarımızda geliyorlar. İnşaat sahibi şikayetler üzerine binanın giriş kapısına duvar örmesine rağmen madde bağımlıları binanın yan tarafından tuğlaları kırarak kendilerine kapı yaptılar." dedi.

İlgili kurumlara sitemini dile getiren B.Y., "Yetkililere müracaatta bulunduğumuz zaman hep bizi başka bir kuruma yönlendirerek topu başkasına atıyorlar. Belediye, emniyet ya da valilik birkaç can yandıktan sonra mı buraya müdahalede bulunacak? Burada oturan bina sakinleri olarak gerekli çözümün bulunmasını istiyoruz. Mahallelinin; can, mal ve namus güvenliği yok. Defalarca burada park halindeki araçların camları patlatılarak hırsızlık olayları meydana geldi. Bu bina özel mülktür diye bu mahallede bu kadar olayın yaşanmasına müsaade edilmemeli." ifadelerini kullandı.

"Bu çevrede yaşayanların can ve mal güvenliği yok"

Mahalle sakinlerinden S.A. ise, "10 yıldan fazladır bu bina yüzünden sorunlar yaşanıyor. Buraya giren çıkan belli değil ve çevredeki bütün aileler bu binadan şikayetçidir. Polis memurları her gün gelip müdahalede bulunuyor ama ertesi gün aynı kişiler yine geliyorlar. Her türlü madde burada kullanılıyor. Bu çevrede yaşayanların can ve mal güvenliği yok. Devletin ya da mülk sahibinin bu duruma el atmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu inşaatta yaşanan olaylardan dolayı söz konusu muhitteki dairelerin fiyatlarını dahi etkilediğini belirten S.A., "Kimse buralardan ev almak istemiyor. Biz burada ufak kızların madde kullandığına veya başka fiiliyatlarda bulunduklarına bile gözlerimizle şahit olduk. Hatta gece saatlerinde inşaatta hayvan sesleri duyuyoruz. Defalarca emniyete şikâyette bulunmamıza rağmen değişen bir şey olmadı." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir