• DOLAR 32.511
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2485.447
  • ...
Eksi 20 derecedeki dondurucu soğukta kaplıcada yüzüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Zaman zaman hava sıcaklığının eksi 20 derecelere kadar düşmesine rağmen kimi vatandaşlar şifa için girerken, kimileri de soğuk havada sıcak suya girmenin tadını çıkarıyor.

 

Hem il genelinden hem çevre illerinden hem de yurt dışından gelen ziyaretçiler, kaplıcanın bulunduğu alanda herhangi bir çevre düzenlenmesinin yapılmamasına da dert yanıyorlar.

Cilt rahatsızlığına, romatizma, böbrek taşı, sinir sitemi, solunum, idrar yılları gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen kaplıca, yaz kış ziyaretçilerini ağırlıyor.

 Üzeri açık bulunan ve birçok bölümden oluşan kaplıca, aynı şekilde fotoğraf severlerin de gözde mekanlarından biri.

Aslen Bitlisli olduğunu hem Türkiye hem de Kıbrıs vatandaşı olduğunu belirten Necdet Ayağ, şifalı bir su olduğu için soğuk için geldiğini belirtti.

Ayağ, "Yetkililerden talebimiz bir an önce buraya bir el atsınlar. Şifalı olan bu suyu değerlendirsinler. Kıbrıs'tan geldim ve şu an eksi 20 derecede bu şifalı sıcak suya giriyorum. Bana çok faydası var. Burayı yapıp halka sunsunlar. Batı illerinde olsaydı burası altın değerindeydi. Ama buraya bakıyorsun her taraf harabe durumda. Buranın hem çevre düzenlemesi hem de yapılması gereken neyse yapılsın ki halk bundan faydalansın." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir