• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Güneş enerjisi panelleri kullanılamaz hale getirilen mağdur çiftçiden yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Enerji üretmek için 5 yıl önce kendisine ait tarlada büyük emeklerle kurduğu güneş enerjisi panelleriyle enerji üretip tarım ürünleri yetiştiren ve meyve ağaçları diken Poyraz, panellerinin kimliği belirsiz kişilerce kullanılamaz hale getirildiğini belirterek faillerinin bulunmasını ve mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım çağrısında bulundu.

“5 yıllık emeğimizi heba ettiler”

Saldırının teröristler tarafından da yapılmış olabileceğini belirten Poyraz, “Biz 2015'te panelleri koyduk. Maksadımız tarlalarımızda çalışmak ve burada meyve sebze yetiştirmekti.  5 bine yakın fidan dikmişim buraya. Yozgat'a gidip çocuklarımla milletin çapasını yaparak bu panelleri buraya kurabildik. Devletten ricamız bizim mağduriyetimizi görsün, Cumhurbaşkanına sesleniyorum, Süleyman Soylu kardeşimize sesleniyorum: Mağduriyetimizi görsün. Bize zulüm yapıldı ve bu zulmü hak etmemiştik.  Burada herkes kazanıyordu. Millet gelip bu sudan içiyordu, ziyaret ediyordu.  Biz çok emek sarf ederek bu panelleri kurduk. Bunu yapanları Allah'a havale ediyoruz.” dedi.

“Sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz”

 Sorumluların bir an önce bulunmasını isteyen Poyraz, “Cuma günü akşam buradan giderken paneller sağlamdı. Akşam saat 6'ya kadar biz buradaydık. Biz buradan gittikten hemen sonra panellerimizi kırmışlar. Şüphelendiğim kişilerin adlarını jandarmaya vermişim. Devletten ve yetkililerden ricamız bizim mağduriyetimizi gidersinler” ifadesini kullandı.

"Buraya 250 bin lira yatırım yaptım, enerji olmadan tüm emeğimiz boşa gidecek"

Enerji olmadan suyun gelemeyeceğini belirten Poyraz, şöyle devam etti:

Şu an burada 6 bine yakın fidanımız var.  Bu fidanlar, devlet yardım etmese kuruyacak. Bunların suya ihtiyacı vardır. Bu panellerin görevleri elektrik enerjisi üretmek.  Bu enerjiyle kuyudan su çıkarıp arazimizi suluyorduk.  Bu topraklar dedelerimizden kalmadır. Devlet, bu mağduriyetimizi görsün. Yani şu an bizim elimiz kolumuz kırıldı. Herhangi bir yan gelirimiz de yoktur.

Şu an paneller iş göremiyor. Maddi kaybımız çoktur. Fidanlarla beraber buraya 250 bin lira para döktüm. Sadece bu panellere 100 bin lira masraf yaptım.

Balta ve çekiç gibi sert cisimlerle kırmışlar.  Bunu yapan insanlığını yitirmiş, insanlığını yitirmese böyle yapmaz. Bizim kimseyle husumetimiz yok ve kimseye bir düşmanlığımız yok. Mağduruz ve perişanız devletten yardım istiyoruz.

“Buranın canlanmasını istemeyen kişiler bunu yapmıştır”

72 adet panelin tümünün zarar gördüğünü ve iş göremez hale geldiğini dile getiren Poyraz, "Bunu yapanın kimler olduğunu kesin bir tespit ile bilemiyoruz ama jandarmaya şüphelendiğim kişilerin adını vermişim ve bunların dışında kimse böyle yapmaz. Buranın canlanmasını istemeyen kişiler bunlardır." ifadelerini kullandı

"Beşikkaya korucularının yapmış olduğu iddiası"

Aynı yerde çiftçilik yapan ağabeyi Ahmet Poyraz ise bu işi Beşikkaya (Fafê) güvenlik korucularının yaptığını ileri sürdü.

Ahmet Poyraz, “Burada 4 bin fidan ektik. Bağ-bahçemizi yapıyoruz.  Sulama yapıyoruz. Halimizi siz görüyorsunuz. Gelip burada saldırmışlar. 72 panelimizi kırmışlar. Daha öncede tarlamıza tecavüz etiller. Saldırıda bulundular. Biz istesek karşılık verirdik. Ama biz silaha başvurmak istemiyoruz. Davacı olduk. Onları jandarmaya şikâyet ettik. Hakkımızı iade etsinler. Bunu yapan Beşikkaya (Fafê) korucularıdır. Başka kimse değil. Muhtarların da parmağı var. İsteğimiz devlet tarafından bu mağduriyetimizin giderilmesi ve sorumluların bulunmasıdır.” dedi.

“Bunu yapanlar insanlığını yitirmişlerdir”

Muhammed Poyraz ise, “Biz burada çalışıyoruz. Panellerimizi kırmışlar. Bunu yapanlar insanlığını benliğini yitiren kişilerdir. Bizim kimseye zararımız yoktur. Bir anlık gidişimizden faydalanarak bu zararı vermişler.  Buranın canlanmasını ve yeşillenmesini istemeyenler bunu yapmıştır. Yetkililerden sorumluların bulunmasını ve adaletin tecelli etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Jandarma tarafından olayla ilgili  başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir