• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Diyarbakır annelerinden HDP milletvekiline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

PKK tarafından kaçırılan oğlu Mehmet Nilifırka için İstanbul'dan Diyarbakır'a gelerek HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine katılan İmmihan Nilifırka, HDP'li Milletvekili Remziye Tosun'un evlat nöbetindeki ailelere ilgisiz kalmasını eleştirdi.

 

Oğlunun Ege Üniversitesinde öğrenci iken HDP Gençlik Kolları tarafından kandırılarak dağa gönderildiğini belirten Nilifırka, evladının basın mensubu olmayı hayal ettiğini ve HDP'nin onu hayalindeki meslekten mahrum ettiğini belirtti.

İmmihan Nilifırka

Nilifırka, "Oğlum dağa götürüldükten sonra hiç haber alamadık. Ne bir telefon geldi ne de bir haber. Oğlumun sesini özledim, ne şekilde olduğunu unuttum. Benim oğlumun bir sürü hayalleri vardı. Hayallerini yıktılar oğlumun, geleceğini elinden aldılar. Altı yıldır beni oğluma hasret bıraktılar. Allah hakkımızı bırakmasın. "dedi.

HDP'li milletvekillerinin tutumlarına da tepki gösteren Nilifırka, "HDP bize bir açıklama yapmıyor. Remziye Tosun milletvekili hırsız gibi ön kapıdan girip arka kapıdan çıkıyor. Sen milletvekilisin, seçim zamanı ev ev gezip oy topluyorsun. İnsan halkından kaçar mı? Sen halkın sırtında gelerek o koltukta oturuyorsun." ifadelerini kullandı.

Mevlüde Üçdağ

"Evladım gelmese de ben diğer evlatlar için mücadele vereceğim"

Geçtiğimiz hafta PKK'ye yakın haber sitelerinde kaçırılan oğlunun öldüğü haberinin paylaşıldığını ifade eden anne Mevlüde Üçdağ, oğlunun ölüsünü ya da dirisini istediğini söyledi.

Oğluna seslenen Üçdağ, şu ifadeleri kullandı:

Oğlum hani bana söz vermiştin, hafız olacaktın, hani sen cübbe giyip küçük çocuklara Kur'an öğretecektin ve camilerde ezan okuyacaktın. Ben o fotoğrafı gördükten sonra ben 1,5 yıl burada oturmama rağmen PKK benim burada umutlarımı kırdı. Seni ölü diye televizyona çıkardılar. Ben sana damatlık giydirecektim, onların elbiselerini ve pis ayakkabılarını sana yakıştıramadım, pis bayraklarını senin arkanda yakıştıramadım. Oğlum, 1,5 yıldır ben burada sürünüyorum ne olursa olsun seni istiyorum.

Oğlunun HDP il binasından kaçırıldığını iddia eden Üçdağ, "HDP oğlumu götürüp PKK'ye vermeseydi çocuğum gitmezdi. Ben oğlumu istiyorum, nerden getiriyorlarsa getirsinler benim çocuğumu." şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş'ın annesinin oğlunun terörist olmadığı sözünü değerlendiren Üçdağ, "Sebiha Hanım, 'Benim oğlum terörist değil' diyor. Terörist değilse, niçin Murat Karayılan'la fotoğraf çekmiş? Ben Demirtaş'ın annesinin komşusuyum. O, oğlunu 2 yıldır görmüyorsa ben 6 yıldır görmüyorum. Onlar bizim yüreğimizi yaktılar, Allah'da onların yüreklerini yaksın. Benim evladım gelmese de ben diğer evlatlar için mücadele vereceğim ve onlara inat buradan kalkmayacağım." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ve AİHM'ye seslenen anne Üçdağ, "Savunduğunuz kişi PKK'nin elebaşıdır. Selahattin Demirtaş'ın özgürlük hakkı varsa benim oğlumun da özgürlük hakkı vardır. 6 yıldır onun özgürlüğünü ve geleceğini alarak beni perişan halde bıraktılar. Yıllardır oğlumun sesini bile duymadım." dedi.

Güzide Demir

PKK tarafından evladı kaçırılan anne, yıllardır oğlunun hasretini çekiyor

Yaklaşık 1,5 senedir HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetine katılan ailelerden Aziz Demir'in annesi Güzide Demir, 2021 yılını hasret ve özlem duygularıyla karşıladıklarını belirtti.

Demir, "Benim oğlum sabah evden çıktı bir daha dönmedi. PKK oğlumu kandırarak dağa götürdü. Oğlum orda sakat oldu, bizi aradı ve her iki ayağının yandığını belirterek 'Gelin beni götürün' dedi. O gün telefon kesildi. 3 senedir haber alamadık. Öldü mü kaldı mı bilmiyorum, onun hasretini çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocuğunun yetim olduğunu belirten anne, "Benim oğlum yetimdi. Allah onun hakkını bırakmasın. Çocuklarımızı vermeden buradan gitmeyeceğiz." dedi.

Evladına seslenen anne, "Oğlum Aziz, neredeysen gel ve teslim ol. Senin yerin orası değil evindir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir