• DOLAR 32.521
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2421.266
  • ...
Ağrı'nın dondurucu soğuğunda mantar üretiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hava sıcaklığının eksi 25'i gördüğü, kış mevsiminin çetin ve uzun geçtiği Ağrı'da üretim yapmak adına harekete geçen iki arkadaş, sanayi sitesinde kiraladıkları iki katlı iş yerinde, yıllık 60 ton mantar üreterek bu üründe kentin dışa bağımlılığının önüne geçtiler.

 

Bitkisel üretim çeşitliğinin artmasına da katkı sunduklarını belirten işletmenin ortaklarından Emrah Aba, ilerleyen dönemlerde Doğu Anadolu Bölgesi'nin ürün ihtiyacını karşılayabilecek şekilde üretim tesislerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Üreterek topluma fayda sağlamayı hedefledik"

Ağrı'da var olan üretim boşluğunu doldurmak için kolları sıvadıklarını belirten Emrah Aba, şunları söyledi:

Bu tesisi açmakla Ağrı'da var olan mantar ihtiyacını karşılayıp aynı zamanda üreterek topluma bir fayda sağlamayı hedefledik. Aracılar olmadan doğal ortamda ürettiğimiz ürünü halka ulaştırabilmeyi gaye edindik. İlimizin dışa bağımlı bir kent olması nedeni ile Ağrı'nın kendi ürününü üretebilmesinin mümkün olabileceğini göstermek istedik. Bu tesisi kendi emek ve çabamızla kurduk.

Aba "Ağrı'da da mantar üretimi daha önce olmamıştı, hatta deneme girişiminde olanlar devamını getirememişler. Bu boşluğu doldurarak bütün hesaplamalarını yaptık ve var olan bu koşullarda üretimi süreklileştireceğimiz iş, istihdam oluşturma üzerine yoğunlaşmıştık ve hem de toprakla iç içe, severek iş yapma peşinde olduk." ifadelerini kullandı.

"Şu an ki tesisimizin yıllık üretim kapasitesi 60 ton"

"Bu iş aslında herkesin yapabileceği, geliştirebileceği bir sektör." diyen Aba, "Kurduğumuz tesis beş oda üzerine, bir odamız istiridye odası. Bu odalardan 3'ü aktif, ilerleyen zamanlarda tüm odalarımızı aktif hale getirip aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesine yetecek bir potansiyel ile üretim yapmayı hedefliyoruz. Şu an ki tesisimizin yıllık üretim kapasitesi 60 ton, ilerleyen dönemlerde bu kapasiteyi 100-150 tona çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir